Mihai Daraban, precizări despre trecerea terenului Romexpo la CCIR: Nu am crezut...

Mihai Daraban, președintele CCIR
Mihai Daraban, președintele CCIR

Mihai Daraban, președintele CCIR, explică  de ce Klaus Iohannis a retrimis la reexaminare în Parlament legea privind trecerea terenului de la Romexpo la CCIR.

"Ceea ce este important, și pentru cei care ne ascultă, dar mai ales pentru politicieni, este aceea că președintele Klaus Iohannis nu a respins legea pe oportunitate.

Referitor la garanțiile suplimentare despre care președintele Klaus Iohannis a vorbit, Mihai Daraban a ținut să precizeze că: "aici a fost vorba despre un complex de dezinformări duse la extrem, nu am crezut că poate fi rastălmăcit un adevăr aproape istoric, să nu ții cont că acest teren a fost dintotdeauna al Camerei de Comerț, că deasupra acelui teren în forma lui de gazon există platforme, există clădiri care sunt în proprietate privată, care sunt în contabilitate.

În primul rând s-au șters zeci de ani de istorie, terenul acesta existând din 1958, dat Camerei de Comerț a României, sau Camera de Comerț Exterior a României. Nici Ceaușescu n-a desființat Camera pentru că existau omologi în străinătate, existau modele consacrate", a declarat Mihia Daraban la un site de știri.

Despre primirea în folosință a terenului de la Romexpo pentru o perioadă de 49 de ani, Daraban spune că: "acest lucru a fost posibil, în primul rând, pentru continuitatea activității de târguri și expoziții, știindu-se că tot ce este deasupra este în patrimoniul Romexpo. Este și o greșeală a predecesorilor mei, din anii '90. Știți că a fost celebra ordonanță 834 prin care toate uzinele comuniste și-au luat terenurile de sub fabrică, iar colegii mei de atunci nu au aplicat această hotărâre, iar în acest moment aceste polemici publice nu mai erau", precizează Mihai Daraban, președintele CCIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel