Mihai Daraban la Autobest Summit: Industria auto, un motor al industriei, cu sute de mii de locuri de muncă

Editor Team / 13 iun 2018 / 15:51 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

CCIR a fost, miercuri, gazda  „Autobest summit series 2018", organizat de Autobest , în parteneriat cu Primăria Capitalei, Compania Municipală a Managementului Traficului.

„Autobest summit series 2018",  a avut ca obiectiv informarea potențialilor cumpărători de autoturisme cu privire la modelele eco, infotainment la bord, tehnică și siguranță. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost dezbătute modalitățile în care traficul va fi îmbunătățit prin noile tendințe din domeniul auto.

Calin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului,  a declarat că: „Industria românească a automobilului are o pondere foarte mare în Produsul Intern Brut, de aproximativ 13,5%. Avem doi mari constructori care au făcut investiții fabuloase în România. Dar industria noastră este calată pe automobile clasice, cu combustie internă. Suntem capabili să facem ceva? Care vor fi stimulentele pe care le putem acorda la nivelul guvernului în așa fel încât să le inserăm în această tendință? Vreau ca România să rămână un punct important pe harta industrială a automobilului pentru că, altfel, în câțiva ani, odată cu prevalența automobilelor electrice, tot ceea ce ține de motor sau transmisie dispare. Furnizorii de componente vor fi în aer și trebuie să ne gândim la problema reconversiei. Altfel, această industrie se va diminua și, de unde astăzi reprezintă un motor de creștere al economiei, ar putea sa ne creeze niște probleme în viitor".

Mihai Daraban, președintele CCIR, a ținut să amintească importanța redeschiderii, după 11 ani, a Salonului Internațional Auto București. Importanța dezvoltării sectorul auto „este un motor al industriei românești per ansamblu (...), un domeniu de activitate care asigură 206 mii de locuri de muncă" și și-a exprimat convingerea că acest sector de activitate poate fi sprijinit pentru a se dezvolta și a aduce economiei românești rezultate și mai bune.

„Trebuie să localizăm perimetre cu un potențial logistic mare pentru viitoarele investiții. Se impune identificarea acelor zone cu potențial logistic major, spre exemplu, care permit conectarea la coridoarele europene, feroviare sau navale (...). Acest portofoliu pe care România l-a dobândit în domeniul auto trebuie încurajat și ajutat. Un plus ar fi folosirea schemelor de ajutor de stat în demararea proiectelor din sectorul auto", a mai declarat președintele CCIR.

La rândul său, viceprimarul Capitalei, Tomnița Michaela Florescu, a precizat că: în curând, Capitala, prin Primăria Generală, va avea un program de Smart City. Aceste soluții smart trebuie să plece de la master planul Bucureștiului, de la planul urbanistic general, pentru ca, în final, scopul să fie obținerea confortului uman".

Ce reprezintă Autobest

Autobest este un proiect jurnalistic internațional, creat în anul 2000, la București. Inițial, Autobest avea în componență șase jurnaliști din tot atâtea țări, ajungând, în 2018, la un număr de 31 de jurnaliști și devenind cel mai mare juriu independent de presă auto din Europa. Prima gală AUTOBEST a avut loc în 2001 la București, iar primul câștigător al trofeului Autobest pentru "Best Buy Europe 2002" a fost acordat Skoda Fabia Sedan.

Vezi si: Mihai Daraban la Smart Start USA: Accesați piețele extra comunitareTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23