Mihai Daraban în Kazahstan: Companiile românești de petrol și gaze, interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazahstan

Forumul Economic de la Astana - Kazahstan, punctul final al acestei misiuni economice
Forumul Economic de la Astana - Kazahstan, punctul final al acestei misiuni economice

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a participat, joi, 16 mai, la deschiderea celei de-a XII-a ediții a Forumului Economic de la Astana, Kazahstan, eveniment care beneficiază de prezența unor experți internaționali de top în domeniul afacerilor, reuniți pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială.

Mihai Daraban, președintele CCIR, a avut întrevederi la sediul Ambasadei României în Kazahstan, cu oficiali ai guvernului kazah, Magzum Mârgazaliyev – vice-ministru, Ministerul Energiei și Roman Vassilenko – vice-ministru, Ministerul de Externe, în vederea identificării soluțiilor optime în ceea ce privește facilitarea accesului oamenilor de afaceri români și kazahi pe cele două piețe de desfacere.

„Sunt deosebit de încântat să constat că există un interes real al guvernului kazah pentru consolidarea legăturilor economice existente, prin intermediul Comisiei mixte interguvernamentale româno-kazah, care se reunește anual pentru a discuta și a identifica oportunitățile de consolidare a cooperării bilaterale. Companiile românești care activează în domenii legate de petrol și gaze sunt extrem de interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazahstan și să identifice potențialii parteneri pentru un joint-venture durabil", a declarat dl. Mihai Daraban, președintele CCIR.

Vezi si: Mihai Daraban la Târgul Agro Pitești: România, printre primii 10 exportatori mondiali de grâu și porumb

Misiunea economică a CCIR în Asia Centrală este sprijinită de Ambasada României, prin implicarea directă a lui  Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazahstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză, un susținător activ al dezvoltării cooperării cu Uniunea Europeană în ceea ce privește realizarea de parteneriate cu statele din Asia Centrală.

În cadrul Forumului Economic, președintele CCIR,  Mihai Daraban, va susține un discurs referitor la importanța cooperării dintre camerele de comerț naționale în vederea creșterii volumului schimburilor comerciale. Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României desfășoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală. Participarea la Forumul Economic de la Astana - Kazahstan va reprezenta punctul final al acestei misiuni economice, după vizitele întreprinse în Republica Kârgâzstan și Republica Tadjikistan.

Subiecte de interes pentru economia mondială, la Forumul Economic de la Astana 

Forumul Economic de la Astana se desfășoară în perioada 16-17 mai și va avea pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi modalități de creștere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman și de consolidare a capacităților în orașe ca centre internaționale de cunoaștere și inovare. Evenimentele se desfășoară în format de sesiuni de panel, mese rotunde, conferințe și dialoguri de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel