Mihai Daraban: Coridorul IV Rhin-Danube și conducta BRUA, pe agenda întrevederii de la Viena

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, s-a aflat, marți, într-o vizită de lucru la Camera Economică Federală a Austriei din Viena (WKO).

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a fost întâmpinat la Viena de Dr. Harald Mahrer, președintele WKO, și Dl. Karlheinz Kopf, secretar general al WKO, unde, pe agenda întrevederii s-au aflat  aspecte care vizează menținerea și consolidarea relațiilor economice dintre cele două state, cu scopul de a stimula dialogul dintre companiile românești și cele austriece și de a pune bazele unor posibile proiecte economice.

La nivelul camerelor de comerț, cooperarea se poate concretiza prin organizarea de misiuni economice, dar și de forumuri și seminarii, care să ofere cadrul potrivit pentru întâlniri de tip B2B: „Eforturile noastre comune ar putea încuraja companiile românești să se implice în afaceri de tip joint-venture cu cele austriece și să acceseze sau să dezvolte afaceri în țări precum cele din zona Balcanilor de Vest sau cele membre ale Parteneriatului Estic. Implicarea camerelor de comerț din cele două țări în proiecte economice de anvergură va aduce valoare adăugată și va ajuta părțile interesate să își realizeze obiectivele într-un mod mai eficient", a declarat  Mihai Daraban.

Prelurea de către România a Președinției Consiliului European la 1 ianuarie 2019 va amplifica rolul Camerei de Comerț și Industrie a României în  a promova implementarea unor coridoare paneuropene de infrastructură, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale, a mai precizat Mihai Daraban.

„Un coridor de transport de interes comun, atât pentru România, cât și pentru Austria, este coridorul IV (Rhin-Danube) care începe în Dresda, trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, România și se termină în Turcia. În acest sens, dorim să subliniem necesitatea revitalizării strategiei UE pentru zona Dunării în funcție de nevoile economice actuale. De asemenea, implementarea cu succes a conductei BRUA, unul dintre proiectele de interes comun pentru Comisia Europeană, va contribui la atingerea uneia dintre prioritățile Uniunii Europene referitoare la securitatea energetică, prin diversificarea căilor de export de energie și reducerea dependenței de gazul rusesc", a declarat Mihai Daraban.

La întrevedere au luat parte Lazăr Comănescu, consilier al președintelui CCIR pe probleme externe, și Christian Mandl, șeful Departamentului de Coordonare Europeana (WKO).

Capitalul austriac, locul doi în România

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii iunie 2018, pe teritoriul României activează un număr de 7487 companii austriece, cu un capital total subscris de 4,88 miliarde Euro, situându-se din acest punct de vedere pe locul 2 în România. Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Austria s-a cifrat la 3,9 miliarde de euro, la sfârșitul anului 2017, până în luna aprilie a acestui an înregistrându-se un total de 1,37 miliarde de euro.

Vezi si: Mihai Daraban, la ICC Paris: Regulile comerciale moderne pot crea oportunități pentru toate țările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel