Mihai Daraban, CCIR. Oamenii de afaceri SIMULEAZĂ

Cea de-a XXIV-a ediție a Topului Național al Firmelor în organizarea Camerei de Comerți și Industria a României a reunit, joi seara, la Romexpo, cei mai performanți oameni de afaceri. Ediția din acest an a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri la nivel naţional 12.377 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate ce însumează un total al cifrei de afaceri de aproape 149,9 miliarde euro, cu  un profit din exploatare de circa 12, 5 miliarde euro și 1.346.664 de salariații, preciza Mihai Daraban, președintele CCIR.

"Camera de Comerț a României, Camerele județene sunt probabil singurele entități abilitate  printr-o lege organică să organizeze acest tip  de top. Spun acest lucru pentru că trăim în globalizare, trăim într-o lume concurențială și sunt  foarte multe entități  care fie organizează topuri scoțând în evidență mai  mult sau mai puțin niște persoane  publice, sau se dau diferite trofee.

Noi, toate aceste lucruri le avem printr-o lege organică și practic  o continuitate la tradiția de 153  de ani a sistemului cameral", afirma Mihai Daraban în deschiderea Galei Topului Național al Firmelor.

"Pentru acest top vreau să subliniez că noi nu ne adresăm numai membrilor camerelor de comerț, noi  practic luăm toată baza  de date a Ministerului de Finanțe, toți  cei 661.533 de agenți economici care au depus bilanțul la organele fiscale, această cifră fiind undeva la nivelul datei de 10 iulie, de unde începem și procesarea topului care este  o lucrare științifică și care se bazează pe multe  formule și mulți parametri, astfel încât firmele cu zero salariați nu intră în top, firmele cu datorii la bugetul de stat la 31  decembrie nu se califică în top.

Fetele de la Hypnotique - Electric Violin Quartet au întreținut atmosfera la Gala Topului Național al Firmelor

Acest lucru spune multe. Noi luâm în calcul cifra de afaceri  netă, profitul de exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența exploatării capitalului uman și eficiența utilizării capitalului angajat.

Primii 10 clasați în top sunt 12.377 de agenți economici. Spun acest lucru pentru că acești agenți reprezintă 1, 9 la sută  din numărul total de societăți comerciale aflate  în funțiune și active la Registrul Comerțului. Acum vin paradoxurile.  Acești 1,9 la sută, primii clasați pe primele 10 locuri au o cifră de afaceri de 149,9 miliarde euro, cu alte cuvinte 57 la sută din cifra  totală de afaceri a tuturor societăților care au depus bilanțul.

[citeste si]

Acest lucru spune foarte mult despre polarizarea economiei românești. Trebuie să ne punem pe gânduri. Avem un mediu de afaceri bazat pe microîntreprinderi, 602.000 de microîntreprinderi, ce înseamnă maxim 9 salariați, maxin două milioane euro cifră de afaceri. Este o realitate pe care noi am încercat-o  s-o supunem atenției guvernelor României, pentru că aceștia trebuie să plece de la aceste adevăruri, când trag concluzii și cred dânșii că este mai bine sau mai rău despre mediul de afaceri.  Spun aceste lucruri pentru că trăim într-o perioadă în care au apărut în spațiul public  foarte multe informații, unele lovite de nulitate, altele cum au fost cele care s-au materializat în ordonanță de urgență,  foarte multe informații care au făcut ca mediul de afaceri de la începutul acestui an să facă doar simulări.

Mă mai întrebau unii ce mai fac oamenii de afaceri. Simulează tot ce apare în spațiul public", a mai declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel