Mihai Daraban (CCIR), la Seul. România are resurse, trebuie doar să știm să le punem în valoare

Misiunea economică condusă de Mihai Daraban, care  se desfășoară în perioada 12-17 noiembrie, la Seul,  urmărește întărirea relațiilor comerciale bilaterale, din delegație fâcând parte reprezentanți ai unor companii românești din sectorele serviciilor navale, al transporturilor, infrastructurii și IT.

Delegația CCIR s-a întâlnit cu dl. Joong-Hyun Jough, director Biroul de Cooperare Internațională al Asociației Importatorilor din Republica Coreea, Koima, instituție cu peste 46 de ani de experiență, singura organizație privată din țară dedicată exclusiv facilitării importurilor pentru dezvoltarea industriei naționale. Koima reprezintă interesele a peste 8.500 de membri și are 21 de reprezentanțe în diferite state ale lumii.

„Cu ocazia vizitei în Coreea de Sud reiterez convingerea că există un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale cu partenerii coreeni, însă, în acest sens, produsele românești au nevoie de investiţii în promovare, fiind insuficient cunoscute. Totodată, trebuie să susţinem deschiderea unităţilor de producţie în ţara noastră în orice domeniu, fie că ne referim la autoturisme, utilaje, electronice, consumabile sau alimente. România are resurse, trebuie doar să știm să le punem în valoare. Produsele made in România pot ajunge și pe piața din Coreea de Sud printr-o competitivitatea corectă a preţurilor, prin promovarea brandurilor româneşti și în contextul unui climatic economic stabil," a declarat Mihai Daraban.

Coreea de Sud, între primele economii mondiale

Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Republica Coreea, înregistrată în luna iulie 2018, însumează 340,3 milioane euro. În România activează 253 de companii coreene cu o valoare totală a capitalului social subscris de 200.42 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

Între România și Republica Coreea au loc schimburi de produse precum: materiale plastice, cauciuc, produse alimentare, produse vegetale, băuturi și tutun, mașini si aparate, produse textile, instrumente și aparate optice, produse electronice, produse chimice și altele.

În ultimul deceniu, economia sud-coreeană a devenit una din economiile majore ale lumii (locul 13), fiind al 6-lea consumator mondial de petrol. Republica Coreea este una din cele mai avansate ţări din lume în domeniul IT şi dispune de 21 centrale nucleare.

Vezi si: Mihai Daraban: Este obligatoriu să promovăm România ca un hub comercial între Japonia și UE

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy