Mihai Chirica, trimis în JUDECATĂ. Val Vâlcu, remarcă TARE: Îi zic "copilul de AUR". Nu-mi fac GRIJI!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu, a anunțat, miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Val Vâlcu, remarcă tare. 

"Dacă-i dă să plătească o cauțiune mare, eu nu-mi fac griji pentru Chirica! Are un copil, are un băiat care e bogat, un tip plin de bani, poate să-i plătească o cauțiune consistentă.

Asta e ironic, pentru că Chirică i-a trecut pe nume fiului o casă foarte scumpă, când copilul abia se născuse sau mă rog, avea câteva luni. Eu i-am zis atunci "copilul de aur", că la vârsta când alții n-au câștigat prima bomboană, el câștigase prima casă! E un imobil de sute de mii de euro. Deci eu nu-mi fac griji că nu are cu ce să plătească cauțiunea, dacă e cazul! Copilul e dezvoltator imobiliar și, după nici un an de zile, era proprietar de vilă, deci are de unde", a subliniat Val Vâlcu. 

Remarca jurnalistului Val Vâlcu vine după ce Mihai Chirica a trecut pe numele bebelușului său, de 11 luni, o casă în valoare de 250.000 de euro. La acea vreme, edilul a trecut locuința în declarația de avere și spune că banii sunt din partea familiei, iar copilul a fost reprezentat la notar de bunică. 

Acuzația care i se aduce lui Mihai Chirica

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – mai 2013, pe când era viceprimar, Mihai Chirica ar fi întocmit caietul de sarcini pentru achiziționarea a patru autoturisme astfel încât acestea să nu poată fi cumpărate decât de la Skoda.

În cauza penală nr. 7254/P/2019, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

–       CHIRICA MIHAI, la data faptei viceprimar al municipiului Iaşi, înlocuitor de drept al primarului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin.1 din Codul penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 din Codul penal. (Mai multe detalii - AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel