Mihai Chirica, trimis în judecată. Raluca Turcan: Să facă un pas în spate. Ferească Dumnezeu!

Mihai Chirica, trimis în judecată. Raluca Turcan: Să facă un pas în spate. Ferească Dumnezeu! Foto: Captură TVR 1
Mihai Chirica, trimis în judecată. Raluca Turcan: Să facă un pas în spate. Ferească Dumnezeu! Foto: Captură TVR 1

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a fost trimis astăzi în judecată. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, consideră că ar trebui ca primarul susținut de PNL să facă un pas în spate. 

Raluca Turcan afirmă că poziția sa față de Mihai Chirica este aceeași pe care o are față de orice politician trimis în judecată: ”Ar trebui, la un moment dat, să facă un pas în spate din funcțiile publice, din demnitățile publice”. ”Nu pot să-mi schimb opiniile. Justiția trebuie să funcționeze, iar instituțiile publice să fie etalon de integritate” a completat Raluca Turcan, în emisiunea România9, de la TVR 1. 

Ministrul a mai afirmat că ”întotdeauna privesc prin sistemul propriu de valori și întotdeauna mă gândesc cum aș reacționa, ferească Dumnezeu, dacă aș ajunge să fiu în aceeași situație”. 

Acuzațiile procurorilor. De ce a fost trimis Mihai Chirica în judecată

Mihai Chirica, actual primar al Iașului, a fost trimis în judecată pentru fapte de când era viceprimar, înlocuitor de drept al primarului, fiind acuzat de abuz în serviciu. În același dosar este trimis în judecată și Gheorghe Nichita, fost primar al Iașului, dar și alte trei persoane cu funcții de conducere la data faptelor în instituții ale statului. Toți sunt acuzați de abuz în serviciu, conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cei cinci ajung în instanță după ce în 2013 au demarat o procedură de achiziție nelegală a patru mașini Skoda, prin leasing, asta deși le era interzis autorităților și instituțiilor publice preluarea în leasing de autoturisme. Paguba adusă bugetului local a fost de 503.482,17 lei. Procurorii notează în cazul actualului primar Mihai Chirica că în caietul de sarcini aprobat privind cumpărarea celor patru mașini ”au fost inserate specificaţii tehnice proprii unui anume producător şi unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda.”

Vezi și: Mihai Chirica spune că a aflat din presă că este judecat în dosarul ”Leasing pentru autoturisme”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel