Mihai Chirica, trimis în judecată într-un dosar ce vizează fapte de corupție

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Mihia Chirica, primarul municipiului Iași, a fost trimis în judecată într-un dosar ce vizează fapte de corupție.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar ce vizează fapte de corupție. În data de 15 decembrie 2023 acesta a fost trimis la Parchet, iar acum urmează să se întoarcă la Tribunalul Iași. Decizia este una definitivă, scrie BZI.

Michai Chirica e acuzat că, alături de alți funcționari din Primăria municipiului Iași, a permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația. Conform autorizației de construire, imobilul trebuia să aibă două nivele, dar, a avut opt.

Anterior, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată în data de 14 iulie 2022, de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar de complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu.

„Respinge, ca inadmisibilă, excepția privind nelegala compunere a completului D085 din cadrul Tribunalului Iași, invocată prin avocatul ales de inculpatul Cheșcu Tudor la termenul 11.01.2024. Constată că neregularitățile actului de sesizare, astfel cum au fost constatate prin încheierea Curții de Apel Iași din 15.12.2023, au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de art.345 alin. 3 Cod procedură penală. În temeiul dispozițiilor art 347 alin. 3 și ale art. 346 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul din 12.07.2022 intormit de DNA – Serviciul Teritorial Iasi in dosarul nr. 3/P/2022 si dispune inceperea judecatii privind pe inculpatii HARABAGIU GABRIEL-VASILE, CHIRICA MIHAI, BRANDUSESCU ANCA-NORA, POPA MARIANA, CHEȘCU TUDOR și S.C. FLUX S.R.L.

În temeiul dispozițiilor art. 275 alin 3 și 6 Cod procedură penală rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare aferente judecării contestațiilor formulate, incluzând suma de 170 de lei, reprezentând partea cuvenită din onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Mihai Chirica, potrivit delegației nr. 39810/30.10.2023 – av. Ichim Roxana, care va fi achitată către Baroul Iași din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată astăzi, 16.01.2024, prin punerea soluției la dispoziție prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel