Mihai Chirica: Nu voi face niciun pas în spate şi nici piruete politice

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu va demisiona din funcţiile politice şi administrative pe care le deţine în prezent şi a menţionat că nu are intenţia de a candida la vreo funcţie politică în PNL, atât timp cât există prezumţia de nevinovăţie.

Mihai Chirica a declarat că din punct de vedere administrativ nu are motiv să demisioneze din funcţie întrucât 'această chestiune nu este legată de un act de corupţie'. 'Din punct de vedere administrativ, această chestiune nu este legată de un act de corupţie. N-am furat de la Primăria Iaşi, n-am dat de la nimeni de la Primăria Iaşi şi nu am luat pentru mine nimic. Prin urmare mi-am câştigat mandatul cinstit.

Prin urmare pledez pentru nevinovăţie, astfel încât instanţa va decide care va fi drumul meu ulterior. Îmi voi vedea de mandat, voi munci cu aceeaşi abnegaţie pentru binele ieşenilor, împreună cu ieşenii, şi ne vom face treaba până la capăt. Sunt convins că va fi un capăt foarte bun. Celor care aplaudă la această dată le spun un singur lucru: în anul 2024 acest dosar nu va mai fi din două motive: ori judecata va fi cu celeritate, ori se va prescrie şi automat nu va mai exista cauza, dar în anul 2024 voi fi în măsură să încep o competiţie politică în care să le demonstrez că ei în aceste zile greşesc', a declarat primarul Mihai Chirica, precizează Agerpres.

Edilul ieşean a dorit să facă şi o precizare din perspectivă politică, ocazie cu care a menţionat că nu va face 'niciun pas lateral, niciun pas în spate şi nici piruete politice'. În acest sens, Chirica a declarat că nu va demisiona din PNL şi că nu va candida pentru nicio funcţie politică.

'Vreau să fac o precizare de natură politică. În anul 2020, când am ajuns membru al PNL purtam cu mine, să spunem, această greutate, nu pot să spun că s-a petrecut în mandatul acesta sau al alegerilor. Deci se petrece din 2014 şi până în momentul de faţă dar nu voi abdica niciodată de la principiile mele. Sunt lucruri pe care le-am făcut în viaţă întotdeauna din principiu şi o voi face şi în momentul de faţă. Nu voi face niciun pas lateral, niciun pas în spate şi nici piruete politice nu voi face. Dar voi spune un singur lucru, voi merge în continuare pe principiile de la care nu am abdicat, în sensul că atât timp cât în instanţele din România va fi un dosar în care eu am calitatea de inculpat, cât timp în instanţele din întreaga lume am calitatea de inculpat, chiar dacă pledez nevinovat, eu nu voi candida pentru nici o funcţie politică.

Mihai Chirică: Îmi voi duce mai departe crucea

Dacă mâine vor fi alegeri în PNL filiala Iaşi eu nu îmi voi depune candidatura pentru nici o funcţie politică. Este imoral să trag după mine un partid în condiţiile în care eu nu pot să fiu fără pată şi să cer de la alţii. Îmi voi duce mai departe crucea până în momentul în care îmi voi rezolva problema, dar nu voi candida pentru nici o funcţie politică până când nu voi demonstra tuturor că nu pot sta în instanţă în calitatea de inculpat', a declarat primarul Chirica.

El a precizat că în prezent nu are nicio funcţie politică în PNL, cea de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Iaşi fiind una temporară, doar pe perioada alegerilor. 'Nu am fost ales pentru nicio funcţie politică în momentul de faţă în PNL. Este o funcţie numită temporar pentru a conduce alegerile.

Este la îndemâna colegilor mei să decidă dacă mai sunt sau nu preşedinte interimar la Organizaţia Municipală Iaşi. Nu mă deranjează niciuna dintre deciziile pe care ei le vor lua. Atât timp cât voi putea aduce atingere acestui partid nu voi face nimic în acest sens. Prin urmare, nu este vina partidului, şi nu vreau să învinovăţesc pe nimeni despre această chestiune, dar este moral să înţeleagă toată lumea că nu este moral să candidez pentru funcţii politice atâta timp cât eu nu mă simt confortabil', a declarat primarul Chirica.

În timpul conferinţei de presă, primarul Mihai Chirica a dorit să facă precizarea că dosarul achiziţionării maşinilor Skoda în leasing de Primăria Iaşi pe vremea când era viceprimar nu este un dosar de corupţie. 'Acest dosar nu este un dosar de corupţie. El a fost investigat de DNA, care şi-a declinat competenţa. Am luat act de existenţa acestui dosar în 2016, iar în 2019 Direcţia Naţională Anticorupţie spune că nu este un caz de corupţie şi închide dosarul.

Mai mult decât atât, Curtea de Conturi constată şi ea că nu s-a produs niciun prejudiciu, fapt întărit de Curtea de Apel Iaşi cu decizie definitivă şi irevocabilă care atestă faptul că nu există niciun prejudiciu. Deci, Primăria Municipiului Iaşi nu a intervenit de parte prejudiciată, nu pentru că sunt eu primar, ci pentru că a constatat Curtea de Apel Iaşi că nu există niciun prejudiciu', a explicat primarul Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy