Mihai Chirica lămurește prezența la DNA

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat astăzi că nu a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri în calitate de inculpat în dosarul ”Skoda”. Declarațiile primarului vin după speculațiile din presa locală. 

”Trebuie să vă spun, la DNA, m-am informat şi eu, pentru a nu citi doar din presă acest lucru, nu am fost chemat, motiv pentru care nu am putut fi prezent azi la DNA. Nu cred că e vreo persoană care s-ar duce 'în plimbare pe acolo' decât dacă are un interes de altă natură decât de a răspunde unor întrebări. Desigur, indiferent în ce calitate sunt sau voi fi chemat acolo, mi se comunică într-un mod oficial, lucru care se poate face public, pentru că nu este nimic de ascuns, dintr-un motiv foarte simplu: ştiu să fac diferenţa între necesitatea desfăşurării actului de justiţie şi subiectivismul unor lucruri care s-ar putea petrece şi, desigur, asumarea răspunderii pentru orice act pe care îl întreprind”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit Agerpres.

El a spus, totodată, că în dosarul care priveşte achiziţia în 2013 a unor maşini marca Skoda, în calitatea sa de viceprimar răspundea de activităţile Poliţiei Locale şi Direcţiei Tehnice.

”Nu s-a întreprins, din punctul meu de vedere, şi trebuie să pronunţ ca atare, niciun act de ilegalitate. Acest fapt nu a fost constatat de mine, pentru că aş putea fi subiectiv, ci şi de alte instituţii ale statului. Cu siguranţă, cei care desfăşoară acţiuni de verificare şi din punct de vedere penal, şi poate şi din alte puncte de vedere, caută şi alte lucruri acolo pe care probabil nu trebuie să le caut eu. Asta va reieşi pe parcursul evoluţiei acestui dosar”, a declarat primarul Chirica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel