Mihai Chirica, exludere din PSD. Votul Organizaţiei Municipale Iaşi

Organizaţia Municipală Iaşi a PSD votează împotriva excluderii primarului Chirica şi a viceprimarului Harabagiu.

Membrii Organizaţiei Municipale Iaşi a Partidului Social Democrat au votat, miercuri, împotriva excluderii din partid a primarului Mihai Chirica şi viceprimarului Gabriel Harabagiu. O decizie similară a fost adoptată şi în cazul preşedintelui executiv al Organizaţiei Municipale Iaşi, Sorin Iacoban, dar şi împotriva sancţionării cu avertisment a preşedintelui Organizaţiei Municipale, Paul Corneliu Boişteanu, şi a secretarului executiv al Organizaţiei Municipale, Gabriel Teodorescu.

'Ne-am întrunit în plen, toată organizatia municipală pentru a dezbate unele discuţii care au apărut în spaţiul public referitor la o propunere de excludere a unor membri de partid. (...) În cele din urmă s-a supus la vot. Şi votul a fost cu două excepţii, a două abţineri împotriva acestei decizii, şi desigur împotriva deciziilor de sancţionare a celorlalţi (...) S-a analizat şi o propunere către Biroul Permanent Judeţean prin care să transmitem foarte clar că Organizaţia Municipală Iaşi (...) să ia act de fapt că la nivel local nu se poate accepta excluderea celor propuşi şi, deocamdată, nu există nicio motivaţie pentru niciunul dintre membri. Discuţiile au fost destul de profunde, aprinse, cu unele treceri în revistă a activităţii politice în PSD. În cele din urmă s-a pronunţat în favoarea continuării activităţii celor propuşi, aşa cum se află şi în momentul de faţă', a declarat presei Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

Cei care s-au abţinut de la vot au fost Marius Ostaficiuc, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, şi Cătălin Bulgariu. Acesta din urmă este membru al Organizaţiei Municipale Iaşi şi a fost numit recent în CA al Aeroportului Iaşi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.

Ce spune statutul PSD

Potrivit articolului 31 din statutul PSD, sancţiunile privind retragerea sau excluderea din calitatea de membru al PSD se fac, la propunerea organizaţiei din care respectivele persoane fac parte, de către conducerea organului ierarhic superior. În şedinţa de joi a Biroului Permanent Judeţean a PSD Iaşi se vor purta discuţii privind situaţia celor cinci.

'Organizaţia va face toate demersurile necesare, din punct de vedere al partidului dar şi al legilor din România, ca lucrurile să intre în legalitate, aşa cum este firesc în orice stat de drept. Pe lângă constestaţiile necesare, pe lângă faptul că s-a vorbit în public la cererea expres de a fi prezentată opiniei publice procesul verbal al Comisiei de Etică şi a deciziei pe care aceasta a avut-o, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Documentul nu ne-a fost prezentat', a declarat primarul Mihai Chirica.

Risc gratuit pentru PSD

Într-o rezoluţie adoptată în şedinţa organizaţiei municipale, se mai spune că excluderea lui Mihai Chirica din partid reprezintă 'un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Iaşi, iar PSD Iaşi nu-şi permite să piardă primăria celui de-al doilea oraş al României'.

[citeste si]

Totodată, cei din filiala locală cred că prin excluderea lui Mihai Chirica se transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât şi pe plan local membrilor şi simpatizanţilor de partid, 'inoculând ideea că oricine îşi permite să aibă iniţiativă poate fi oricând scos pe uşa din dos a PSD'.

Comisia de etică a organizaţiei judeţene PSD Iaşi a propus, marţi seară, Biroului Permanent Judeţean al partidului excluderea primarului Chirica din PSD, ca urmare a atacurilor repetate pe care acesta le-a avut la adresa liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, precum şi sancţionarea celorlalţi patru membri ai organizaţiei municipale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel