Urmărește emisiunea live


Mihai Chirica, atac la Dragnea: Nu e mulțumit cum conduce partidul

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, liderul organizaţiei judeţene a PSD, a declarat duminică, într-un interviu televizat, că nu este mulţumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, el adăugând că "politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă" în această etapă a democraţiei. 

Chirica a menţionat, într-un interviu la Digi 24, că potrivit unui sondaj făcut de PSD Iaşi în judeţ în perioada 3-5 februarie, după izbucnirea protestelor referitoare la OUG 13, a rezultat o scădere semnificativă a susţinerii pentru social-democraţi, în condiţiile în care la protestele din Iaşi au participat chiar membri şi simpatizanţi ai PSD. În context, liderul PSD Iaşi a răspuns afirmativ la întrebarea dacă Liviu Dragnea a pus în pericol PSD. "Conform prognozelor sociologice pe care le-am făcut, da", a răspuns Chirica. 

Totodată, primarul ieşean a afirmat că după ce va trece 'valul de emoţie' şi se vor linişti apele, ar fi necesar un congres extraordinar al PSD, iar o perioadă posibilă în care ar putea să aibă loc fiind vara acestui an. 

"Cu siguranţă trebuie să se întâmple câte ceva, chiar unele lucruri destul de profunde nu numai în cazul domnului Dragnea, cred că în cazul PSD în general. Lucruri care să aşeze PSD exact în contextul lucrurilor pe care le trăim cu toţii astăzi. Eu cred că am reuşit, în ghilimele, să se îndepărtăm de o traiectorie pe care tot noi am scris-o, tot noi am pronunţat-o în spaţiul public, a unei social-democraţii europene, a unui moment de schimbare totală", a afirmat Chirica. 

Nu este mulțumit de Liviu Dragnea

Întrebat dacă este mulţumit de modul cum Dragnea conduce PSD, Chirica a răspuns că nu. "Sincer, nu. Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut şi aş fi înghiţit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership şi e nevoie de o schimbare în managementul politic", a spus primarul ieşean. 

El a adăugat că nu s-a pronunţat cu privire la necesitatea înlocuirii lui Dragnea de la conducerea partidului, însă a solicitat o schimbare de atitudine din partea acestuia. "A fost un lider de partid bun pentru că PSD a ajuns câştigător cu unele dintre cele mai bune rezultate pe care le-a avut din 1992 încoace, lucru care nu poate fi şters, nu poate fi curăţat şi nu poate fi trecut cu vederea, dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Am spus, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă sau cel puţin nu mai este valabilă în această fază a democraţiei româneşti. Oamenii nu mai gândesc la fel", a afirmat Chirica, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel