Mihai Badea, USR: Șeful ANPC, verificat de ANI. Iahturi, construcții și off-shore-uri în Panama, deținute de Horia Constantinescu

Pescobar și Horia Constantinescu, „frați, de fapt”
Pescobar și Horia Constantinescu, „frați, de fapt”

Mihai Badea, USR, anunță că ANI verifică averea secretarului de stat Horia Constantinescu, președintele ANPC, după sesizarea pe care chiar deputatul a făcut-o la Agenția Națională de Integritate.

”ANI a început să verifice averea lui Horia Constantinescu. În urma sesizării făcute de mine, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au deschis un dosar de evaluare a averii secretarului de stat Horia Constantinescu, președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)”, a anunțat Mihai Badea, printr-un comunicat.

Potrivit deputatului USR, declarațiile de avere depuse de Horia Constantinescu în perioadele în care a ocupat funcții publice sunt pline de lacune, apar numeroase tranzacții imobiliare, a făcut multe achiziții scumpe (mașini de lux, iahturi, ceasuri de firmă), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controlează în Panama.

”Decizia ANI de a declanșa evaluarea averii și a modificărilor acesteia confirmă că există niște lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a părut mie, mai scrie Mihai Badea.

Vă las doar câteva exemple:
- 1,68 hectare de teren intravilan și 19 construcții cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 RON și fără conturi declarate sau credite contractate;
- Cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate;
- Un iaht Bavaria 33S în valoare de aproximativ 250.000 EUR, cumpărat în perioada ocupării unor funcții publice”.

Horia Constantinescu a devenit şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în anul 2017, iar în 2019, timp de trei luni, a mai ocupat funcţia de preşedinte al ANPC. Pe 8 august 2019, a fost numit șef la ANPC de către  Viorica Dăncilă.
Horia Constantinescu a candidat în 2020 la Primăria Constanţa, după ce a demisionat din PSD. Apoi, după alegerile locale din septembrie 2020, a lucrat timp de mai multe luni în cadrul Primăriei, întorcându-se în 2021 în PSD și la Inspectoratul Județean ANPC.

În urmă cu două luni, Constantinescu a fost implicat într-un scandal ultra-mediatizat, după o dispută cu influencerul Pescobar. ANPC a anunțat că vrea să închidă, pentru un an, restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit sute de kilograme de mâncare stricată și bucătăria plină de rugină.

Prima reacție a lui Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor, a fost: „Nu accept să dau bani, nu mă mai șantajați în niciun fel! Dacă mă mai simt șantajat în vreun fel, direct la Parchetul General mă duc! Au mai fost imperfecțiuni pe care le recunosc, se vor rezolva toate. Sunt o grămadă de restaurante cărora nu le merge treaba și le-am deranjat prin stilul meu, dar terminați cu șantajele! Nu mai puneți presiune pe mine! Nu vreau să dau bani nimănui, nu am dat bani nimănui. În țara mea, nu vreau să dau bani nimănui, doar statului român prin taxe și impozite, căruia oricum îi dau zeci de miliarde. Nu mă mai șantajați pentru că direct la Parchetul General mă duc!”

A urmat un duel al replicilor Pescobar - Horia Constantinescu. Culmea, la o lună distanță, după ce Pescobar spunea că nu acceptă să dea bani nimănui și că nu acceptă să fie șantajat - fără să spună cine îi cerea bani și cine îl șantaja - este filmat la masă cu Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel