Mihăiță Calimente: UDMR nu ne-a trădat. Și-au văzut de treburile lor

Moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Victor Ponta a căzut în Parlament. Nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament, cu 194 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 7 anulate. Pentru a fi adoptată, trebuia să fie votată de 278 de parlamentari, adică majoritate calificată.  

Moțiunea de cenzură a PNL a fost catalogată de PSD drept un eșec. Liberalul Mihăiță Calimente susține, însă, că "moţiunea nu a fost un eşec, a fost semnată de 184 de parlamentari, la mitinguri ştiţi bine de ce am renunţat, pentru că domnul Oprescu a considerat că, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, se pot întâmpla două evenimente distincte. Domnul premier, foarte vehement, a spus că va aduce 10.000 de oameni. Şi dacă noi aducem 10.000, ei aduc 100.000. Decât să se lase cu pumni, am preferat să renunţăm."

UDMR nu ne-a trădat. Și-au văzut de treburile lor

Mihăiță Calimente a mai spus: "Nu a fost un eşec, pentru că din "n" moţiuni de cenzură din ultimii ani, una singură a trecut. În rest, niciuna nu a trecut. Şi au fost depuse moţiuni de toate partidele. Şi colegii noştri de la UDMR, care au votat şi li s-a lăsat să voteze cum vor, au nişte obligaţii faţă de PSD. Nu ne-au trădat, ei şi-au văzut de treburile lor. UDMR a spus foarte clar: sunt de acord cu moţiunea, pentru că foarte multe lucruri de acolo sunt corecte, dar că lasă la latitudinea membrilor lor cum să voteze. Minorităţile, care sunt 18 parlamentari, au încă motive să voteze cu PSD-ul."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel