Mihaela Buzărnescu, meci de senzaţie. Revenire spectaculoasă

Mihaela Buzărnescu, locul 28 WTA, a făcut un nou meci epic, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Eastbourne.

Românca a învins-o, marţi, cu scorul de 3-6, 7-6 (5), 6-3, pe belgianca Kiki Bertens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 12, calificându-se în optimile de finală. Românca a fost condusă cu 6-3 şi 5-2, cu două break-uri, dar s-a impus după un meci epuizant, de două ore şi 40 de minute.

Mihaela Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, în care a înjurat "a la Nick Kyrgios". "Morţii mă-tii!", "Mănânc mingile astea", "Înjur de numai pot", "Te urăsc, arbitro!" şi "Mi-ai furat tot ghemul, morţii mă-tii de arbitră, ce-mi face, tot ghemul mi l-a furat!" (n.r. - aceasta din urmă la 4-3 în decisv, un ghem pe care l-a câştigat) sunt doar câteva dintre ieşirile jucătoarei române, captate de microfoanele ambientale.

Buzărnescu a controlat startul partidei, dar a greşit enorm apoi, înclusiv din poziţii ideale, în primul set, pe care l-a cedat de la 3-1 şi 40-15, pe serviciul belgiencei. Nervoasă pentru propriile nereuşite şi certându-se non-stop pe ea însăşi - "Dracu' să te ia de proastă!" - jucătoarea română a scăpat meciul din mână, relatează News.ro.

De la mingea de 4-1, ea nu a mai câştigat niciun ghem până la finalul setului, pe care l-a cedat în puţin peste 40 de minute.

Setul secund a fost unul în care jucătoarea română a avuit o revenire incredibilă. Condusă cu cu 5-2 cu două break-uri, Buzărnescu a câştigat ea patru ghemuri la rând şi a ratat o minge de set, la 6-5. Însă ce nu a reuşit în ghemul al 12-lea a reuşit în tie-break, să egaleze la seturi după o oră şi 52 de minute de la start.

Mihaela Buzărnescu a început cu break setul decisiv, într-un ghem lung, dar munca depusă a risipit-o imediat, pierzându-şi propriul serviciu.

Cu "proasto" sau "hai Mihaela" strigat aproape după fiecare minge greşită, românca a câştigat trei ghemuri la rând de la 1-2. La scorul de 4-3, Buzărnescu a avut câteva ieşiri dure la adresa arbitrei, care a intervenit la o minge şi a dictat aut împotriva sportivei române. Buzărnescu a pornit o avalanşă de înjurături şi apostrofări în limba română la adresa arbitrei de scaun, care nu a reacţionat. Jucătoarea de pe locul 28 a câştigat acest ghem lung, pe propriul serviciu, apoi a făcut break şi a încheiat meciul, cu 6-3, după două ore şi 40 de minute de joc.

În faza următoare, ea va evolua cu letona Jelena Ostapenko, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 5, care a trecut în manşa a doua de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Buzărnescu a mai jucat o dată cu Ostapenko, în turul al II-lea la Doha, în februarie, când românca s-a impus scurt, cu 6-1, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 11.140 de dolari şi cu 55 de puncte WTA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel