Mihaela Buzărnescu în finala de la Hobart

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Lesia Ţurenko, în două seturi, cu 6-2, 6-2.

Buzărnescu (29 ani), numărul 57 mondial, a reuşit cea mai bună performanţă a carierei, după ce în urmă cu un an ocupa locul 540 în clasamentul WTA.

Mihaela, care are doctorat în sport, a dominat clar meciul cu Ţurenko (28 ani, 43 WTA), a cincea favorită, câştigând după o oră şi 23 de minute de joc, întrerupt pentru scurt timp în două rânduri din cauza picăturilor de ploaie. 

Românca a condus cu 2-0 şi a ratat două mingi de 3-0, după care a fost egalată, 2-2. Buzărnescu a preluat din nou controlul jocului şi a încheiat primul set cu 6-2, după 44 de minute.

În setul secund, Ţurenko a luat primul ghem, dar apoi Buzărnescu a reuşit să câştige cinci ghemuri la rând. Ucraineanca şi-a mai făcut serviciul o dată, dar apoi românca a încheiat conturile, cu 6-2.

Cea mai bună performanţă a Mihaelei până acum era o semifinală la Linz, anul trecut.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA, iar în ultimul act o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (22 ani, 36 WTA), a doua favorită şi deţinătoarea titlului. Mertens a trecut în cealaltă semifinală de britanica Heather Watson cu 6-4, 1-6, 6-2.

Mihaela Buzărnescu o va avea ca adversară pe daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită, în primul tur la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta luni la Melbourne, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel