Migrene: primul tratament preventiv, aprobat în Europa

Steluța Indrei / 01 aug 2018 / 10:57 Salveaza PDF Comentarii
migrena
Descriere foto: migrena

Primul medicament preventiv contra migrenei a fost aprobat în Uniunea Europeană. 

Este vorba despre erenumab (Aimovig®), dezvoltat de compania Novartis, primul tratament pe bază de anticorpi contra migrenei. 

După Statele Unite în mai și Elveția în urmă cu două săptămâni, a venit rândul țărilor Uniunii Europene să aprobe acest tratament destinat pacienților care suferă migrene cel puțin de patru ori pe săptămână. 

Erenumab presupune o abordare complet inovatoare în tratamentul migrenei. Noul medicament nu țintește sistemul serotoninergic, așa cum fac triptanii sau ergotamina, ci este îndreptat către receptorii peptidelor care aparțin genelor calcitonine (CGRP). Mai simplu spus, erenumab blochează unul dintre receptorii durerii implicați în declanșarea migrenei. 

Studiile clinice au arătat că jumătate dintre cei 2.600 de pacienți cu episoade repetate de migrene (între 4 și 14 zile pe lună) care au luat erenumab au obținut reducerea numărului de zile cu dureri. 

Acest tratament preventiv se poate autoadministra la domiciliu o dată pe lună, cu ajutorul unui stilou injector. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25