Microsoft, nou manager general în România

Microsoft Romania anunță numirea Gabrielei Matei în funcția de General Manager începând cu 1 iulie 2016. Ea îl va înlocui pe Kostas Loukas, care preia un nou rol în cadrul organizației Microsoft din Europa Centrală și de Est (CEE). În noua sa funcție, Gabriela va raporta Președintelui Microsoft CEE, fiind totodată membru al Board-ului Executiv al Europei Centrale și de Est.


Începând din ianuarie 2014, Gabriela a condus cu succes operațiunile Microsoft România pentru segmentul firmelor mici și mijlocii, precum și ecosistemul de parteneri prin care Microsoft își valorifică oferta pe piața locală, ecosistem care înglobează în prezent peste 1700 de parteneri activi. Între anii 2012 și 2014, în calitate de Cloud Director, a pus la punct și a implementat strategia de cloud a Microsoft România, influențând pozitiv atât rezultatele companiei, cât și impactul tehnologiei în piața locală. Înainte de a se alătura Microsoft România, Gabriela a lucrat pentru Vodafone România peste 15 ani, unde a avansat până la funcția de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone România. Gabriela Matei este absolventă a Universității Politehnice din București.

Microsoft, motor important al transformării digitale
Gabriela Matei a spus: "Sunt onorată de această oportunitate. Trăim vremuri extrem de interesante, când lumea și chiar viața noastră capătă noi dimensiuni prin intermediul tehnologiei, care are impact direct în modul în care muncim, în care comunicăm și abordăm provocările viitorului. La Microsoft, avem privilegiul nu numai să asistăm la transformarea digitală, ci să fim un motor important al acesteia, împreună cu partenerii și clienții noștri. Personal, am văzut în ultimii ani exemple extraordinare de companii mici sau mijlocii pe care tehnologia le-a dus cu adevărat la un alt nivel și cred sincer în faptul că mediul de afaceri este motorul principal pentru dezvoltarea unei țări. Noul rol îmi va oferi noi posibilități de a contribui la accelerarea strategiei Microsoft în România și am încredere în impactul pe care tehnologia îl poate avea în creșterea competitivității mediului de afaceri românesc."

Creștere de 22% în ultimii trei ani

Gabriela Matei preia funcția de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său Microsoft România a cunoscut o creștere de 22%, mult peste ratele de creștere ale pieței, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creștere. Mai important, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contribuția acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%.
Kostas Loukas a spus: "Acești trei ani în care am lucrat alături de echipa din România au fost pur și simplu extraordinari – atât din punct de vedere profesional, cat și personal. A fost o adevărată onoare să conduc una dintre piețele cu cele mai mari rate de creștere din Europa Centrala și de Est. Aș dori să le mulțumesc tuturor colegilor și prietenilor din Microsoft România pentru modul cum m-au primit din prima zi la București și pentru modul cum am lucrat împreună atât în momente mai dificile, precum și în momente de succes. Aș aminti creșterea centrului de servicii și suport, devenit cel mai mare din EMEA, cu plan de dezvoltare și în viitor. Acesta dovedește încrederea și angajamentul nostru față de România și față de extraordinarul talent în domeniul IT.
Mă simt norocos și privilegiat de a fi avut oportunitatea să lucrez cu această echipă minunată, într-o cultură atât de distinctă și dinamică – e ceea ce a făcut acești ani cu adevărat speciali”.
Începând cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de General Manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală și de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel