Microsoft dezvăluie cum pot firmele să devina mai performante și mai agile

Microsoft sprijină companiile să devină mai perfomante și agile prin platformele moderne de date SQL Server 2014 și SQL Server rulând pe mașini virtuale în Azure. Microsoft, cel mai important furnizor de software și servicii SQL potrivit Gartner, se pregătește să întrerupă suportul pentru ediția SQL Server 2005, ca parte a ciclului normal de suport acordat pentru acest tip de produse.

Accesarea și analiza digitală a datelor sunt componente esențiale ale oricărei afaceri. Microsoft sprijină performanța companiilor prin platformele moderne de date, SQL Server 2014 și SQL Server rulând pe mașini virtuale în Azure, dedicate acestor operațiuni. Noile platforme contribuie la scăderea timpilor de răspuns, formarea unui mediu prielnic inovației și posibilitatea de a obține informații relevante despre operațiunile firmei, într-un timp optim. În patru luni, respectiv pe 12 aprilie 2016, Microsoft va înceta să mai ofere suportul și update-uri, inclusiv update-uri de securitate, pentru SQL Server 2005.

Microsoft a fost numit anul trecut liderul clasamanetului întocmit de Gartner, Magic Quadrant for Operational Database Management Systems, în materie de viziune şi abilitate de implementare a platformei software pentru baze de date, care include SQL Server și Microsoft Azure. Potrivit Gartner, Microsoft este cel mai performant furnizor de sisteme de management de baze de date, pentru al treilea an consecutiv. În ultima decadă, de când SQL Server 2005 a fost lansat, mediul de afaceri a fost într-o continuă transformare tehnologică, astfel că Microsoft adresează nevoile tehnologice ale companiilor mici și mari, aflate în continuă schimbare.

O soluție modernă pentru operarea și management-ul bazelor de date

SQL Server 2014, disponibil și la nivel local, vine atât în versiunea stand-alone (ce rulează pe infrastructura proprie a clientului), cât și în varianta hibridă în care unul sau mai multe servicii sunt accesate din cloud, ele rulând pe platforma Microsoft Azure. Un studiu realizat de Forrester Consulting la cererea Microsoft arată o perioadă de amortizare medie de nouă luni și jumătate și un ROI de 113% pentru clienții care trec la SQL Server 2012 sau 2014 de la versiunea 2005. Soluția modernă vine cu o performanță generală de 13 ori mai mare, iar în unele scenarii (cum ar fi procesarea în memorie) se poate vorbi de tranzacții și interogări făcute de 30, respectiv de 100 de ori mai repede.

[citeste si]

Creșterile de performanță ale versiunilor curente, dar și încetarea suportului pentru SQL Server 2005, conform ciclului normal de viață a acestui tip de produse, fac trecerea la o nouă versiune o măsură imperios necesară. Încheierea suportului tehnic înseamnă că Microsoft nu va mai furniza update-uri de software sau suport tehnic pentru SQL Server 2005, începând din aprilie 2016.

„Volumul datelor, structurarea lor în funcție de necesitățile tot mai rafinate ale clienților în era digitalului și a informației, nevoia integrării mult mai multor surse de date și nevoia de a genera analize în timp real, care acum pot fi reflectate în dashboard-uri complexe, fac migrarea la o bază de date modernă o necesitate pentru toate companiile care au nevoie să își pună în valoare datele pe care le generează. SQL 2014, cea mai securizată și rapidă bază de date din lume, credem că este o soluție care răspunde acestor nevoi", a declarat Marius Filipaș, Sr. Cloud and Enterprise Services Lead Microsoft Romania.

Procesul de migrare la soluțiile moderne de SQL

Clienții care încă folosesc servicii ale SQL Server 2005 vor identifica exact aspectele impactate de funcționarea acestuia și pot pregăti un plan de migrare la unul din produsele curente – fie o instanță fizică de SQL Server 2014 rulând pe hardware propriu, una virtualizată (fie local, fie rulând la un furnizor terț sau în Azure, serviciul cloud Microsoft) sau noul serviciu Microsoft Azure SQL Database. Microsoft pune la dispoziție un instrument de audit și evaluare a nevoilor de baze de date pentru clienții de SQL Server 2005 – „Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit" la https://info.microsoft.com/CO-SQL-CNTNT-FY16-09Sep-14-ModernizationMAPToolkit-Register.html

Migrarea către versiunea actuală ar trebui să reprezinte și o oportunitate de actualizare a aplicațiilor depreciate moral, în contextul evoluției incredibile a tehnologiei în ultimii zece ani. Astăzi, vorbim de mobilitate atât din punct de vedere al penetrării la scară largă a dispozitivelor mobile precum smartphone-urile și tabletele, de avansul de dată recentă către rețele 4G, dar și de mobilitatea între aceste dispozitive, lucru posibil odată cu adoptarea la scară tot mai largă a soluțiilor cloud. Aceste aplicații mai vechi nu au fost concepute pentru ecran tactil și în general nu integrează mai multe surse de date. Toate aceste noi funcționalități sunt importante în asigurarea agilității companiilor.

„A continua folosirea SQL Server 2005 fără actualizări de securitate și funcționalitate de la Microsoft înseamnă a vă expune afacerea la riscuri de operare, la potențiale vulnerabilități de securitate și costuri de operare crescute. Trecerea la SQL Server 2014 înainte de expirarea suportului în aprilie 2016 nu e doar o decizie necesară pentru siguranța și standardele afacerii dumneavoastră, ci și o decizie comercială oportună", a declarat Takeshi Numoto, vicepreședinte de marketing pentru cloud și sisteme de afaceri Microsoft Corporation.

SQL Server 2016 – o platformă de date inovatoare, care sprijină performanța companiei

Următoarea versiune a platformei de date, Microsoft SQL Server 2016, aflată în stadiul de „public preview", a ajuns deja la versiunea 3.2 (lansată în decembrie 2015). SQL Server 2016 e considerată de Microsoft a fi versiunea cu cel mai mare salt tehnologic de până acum, fiind construită în jurul celor mai noi tehnologii de operare și securitate a datelor, respectând modelele de utilizare care definesc afacerea modernă, de la integrarea serviciilor de cloud și analiză în timp real, până la vizualizarea mobilă a datelor. Mai multe informații legate de încetarea suportului pentru SQL 2005 și migrarea către o versiune nouă pot fi accesate aici.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri.

Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel