Microsoft anunță Windows 10 Fall Creators Update

Fall Creators Update devine disponibil la finele acestui an și aduce experiențe noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10.

În cadrul conferinței Build 2017 desfășurată la Seattle, Microsoft Corp. a dezvăluit primele detalii în legătură cu următoarea actualizare majoră pentru Windows, denumită Windows 10 Fall Creators Update. Disponibilă la finele acestui an, Fall Creators Update va aduce experiențe noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10: un nou concept pentru designul interfaței, experiențe creative care vor putea fi portate de pe Windows pe iOS și Android, noi aplicații disponibile în Windows Store, noi instrumente dedicate dezvoltatorilor pentru a beneficia de un mediu de dezvoltare propice și primul sistem de realitate mixtă, Windows Mixed Reality, ce permite controlul mișcării fără nevoia de senzori adiționali externi.

„Am conceput Windows 10 cu scopul de a stimula creativitatea din noi toți," a spus Terry Myerson, vicepreședinte executiv Windows Devices Group, Microsoft. „Suntem încântați să oferim clienților noștri posibilitatea de se bucura de noile caracteristici ale actualizării Windows 10 Fall Creators Update, care va stimula experiențe inovatoare, va aduce un design modern și unitar pentru experiențele multi-dispozitiv și va ușura dezvoltatorilor crearea următoarei generații de aplicații."

Un nou concept pentru designul interfaței pentru dispozitivele cu Windows

Microsoft Fluent Design System va oferi experiențe multi-dispozitiv și interacțiuni intuitive, armonioase, și cu un grad ridicat de interactivitate. Pentru dezvoltatori, sistemul Fluent Design este conceput astfel încât să permită crearea unor aplicații mai expresive și memorabile, care să funcționeze pe o gamă variată de dispozitive, prin moduri diverse de interacțiune.

Experiențele din Windows pot fi portate pe iOS și Android

Microsoft Graph este un cadru inteligent care înlesnește conexiunea dintre utilizatori, conversații, proiecte și conținut, utilizând platforma Microsoft Cloud, și asigură fluiditatea experiențelor între dispozitive cu Windows, iOS și Android.

[citeste si]

Windows Story Remix: Un nou mijloc de a edita fotografii și video

Dezvoltat în .NET și distribuit în Windows Store ca Universal Windows Application, Windows Story Remix utilizează inteligența artificială și algoritmi de deep learning pentru a organiza și folosi fotografiile și clipurile video de pe mai multe dispozitive pentru a compune „povești" cu ajutorul lor. Story Remix utilizează amintiri, fotografii și clipuri video pentru a crea o experiență narativă cu coloană sonoră, teme grafice și efecte cinematografice. Utilizatorii pot crea, de asemenea, experiențe de realitate mixtă adăugând obiecte 3D în fotografii sau clipuri video pentru a spune o poveste într-un mod inedit sau pot utiliza fotografiile sau clipurile video ca fundal, pe care pot desena cu Windows Ink.

Windows ca mediu propice pentru toți dezvoltatorii

Microsoft își propune să transforme Windows și Visual Studio într-o soluție potrivită pentru toți dezvoltatorii, nu doar pentru aplicațiile dezvoltate în Windows, ci și pentru aplicațiile dezvoltate de pe oricare altă platformă sau dispozitiv.

Windows Mixed Reality - primul sistem de realitate mixtă pentru controlul mișcării care nu necesită senzori adiționali în cameră

Cirque du Soleil a dezvăluit modul în care utilizează Windows Mixed Reality pentru a transforma modul în care își imaginează și produce spectacolele. Pentru a demonstra procesul lor creativ unic, ei au reconstituit o versiune virtuală a scenei spectacolului Kurios, incluzând faimoasă mână mecanică supradimensionată.

Alte câteva noutăți anunțate pe parcursul celor două zile ale evenimentului Build 2017:

ZIUA 1

• Lansarea pachetului Visual Studio 2017 pentru Mac, ceea ce permite dezvoltatorilor să lucreze fără probleme în mediile Windows şi Mac cu suport complet pentru dezvoltare pentru mobil, web şi aplicații de cloud, preview-uri ale instrumentelor Docker, şi suport pentru Funcţiile Azure şi Xamarin.IoT.

• Orice dezvoltator poate dezvolta acum pentru Microsoft Teams, noul spaţiu de lucru bazat pe chat din Office 365. În curând, aplicaţiile din Teams vor fi disponibile utilizatorilor finali printr-un nou model de aplicație.

• Compania a adăugat noi servicii celei mai extinse oferte din industria serviciilor cognitive, având acum 29 de servicii destinate dezvoltatorilor, cu opţiuni unice de personalizare. o De exemplu, a fost prezentat noul add-in PowerPoint numit Presentation Translator, care se folosește de API-urile de traducere ale Microsoft pentru a facilita traducerea în timp real, în mai multe limbi, pe durata oricărei prezentări.

• Pe lângă difuzorul inteligent Invoke de la Harman Kardon cu Cortana, au mai fost semnate parteneriate cu HP privind dispozitivele şi cu Intel privind platformele de referinţă, pentru furnizarea de dispozitive care includ Cortana.

ZIUA 2

• Un nou concept pentru designul interfaței pentru următorul val de creativitate în materie de dispozitive Windows. Microsoft Fluent Design System va furniza experienţe şi interacţiuni multi-dispozitiv intuitive, armonioase și rapide.

• Microsoft Graph este o structură inteligentă care conectează oameni, conversaţii, proiecte şi conţinut în cadrul Microsoft Cloud. o Timeline permite utilizatorilor să se întoarcă în timp cu ajutorul unei cronologii vizuale care afişează activitatea anterioară a unui utilizator şi revine rapid la fişiere, aplicaţii şi website-uri, ca și cum ar fi fost în timp real. o Story Remix îmbină amintiri, fotografii şi clipuri video pentru a crea automat poveşti cu coloană sonoră, teme şi tranziţii și mișcări cinematografice.

• Windows 10 Fall Creators Update va include sisteme de realitate mixtă (combinând VR și AR), alături de parteneri hardware precum Acer sau HP. o Pentru a prezenta Windows Mixed Reality şi pentru a ilustra procesul creativ, Cirque du Soleil au reconstruit o versiune virtuală a scenei din spectacolul Kurios, incluzând şi faimoasa mână mecanică uriaşă.

• Microsoft a dezvăluit primele controlere de mişcare Windows Mixed Reality ce nu necesită senzori adiționali externi. Controlere de mişcare oferă urmărirea precisă şi promptă a mişcărilor din câmpul vizual, folosind senzorii din headset.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri. Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel