Microsoft anunță lansarea oficială a SQL Server 2016, în luna mai

Microsoft a anunțat oficial lansarea noii platforme de date SQL Server 2016. SQL Server a fost declarată cea mai sigură platformă de date de pe piață 6 ani la rând, iar noua versiune aduce creșteri de performanță de până la 100 de ori. Luna mai va aduce lansarea produsului complet către clienți și la nivel local.

SQL Server 2016 este cel mai mare salt tehnologic din istoria platformei de date a Microsoft, aducând analiză operațională în timp real, vizualizări inteligente pe dispozitive mobile, facilități de analiză avansată a datelor, noi tehnologii de securitate și posibilitatea integrării de cloud hibrid – arhitecturi de date ce pot distribui procesarea datelor între sisteme locale și sisteme aflate în cloud - pentru costuri mai mici și o agilitate crescută.
Conform Gartner Magic Quadrant, Microsoft (cu SQL Server) este pe primul loc între platformele de date atât din perspectiva viziunii, cât și a capacității de implementare. Primul produs de date nativ al epocii cloud-ului, SQL Server 2016 vine cu o suită de tehnologii ce vor transforma industria și vor permite dezvoltarea unor aplicații revoluționare sau utilizarea aplicațiilor existente într-un mediu considerabil mai performant decât până acum.

Soluție completă, fără add-on-uri contra cost
Modelul SQL Server 2016 este unul de soluție completă – facilități de analiză, siguranță sau vizualizare a datelor, care la alte produse sunt disponibile ca add-on-uri contra cost, sunt parte integrantă în orice versiune de SQL Server 2016.
Modelele de business tradiționale sunt supuse unei transformări accelerate și disruptive care vine din intersecția a trei curente digitale: date, informație decizională (BI-Business Intelligence) și cloud. Operațiunile unei companii moderne generează o cantitate masivă de date – fie că e vorba despre detele legate de clienți sau despre activitatea companiei. O platformă modernă de date, folosindu-se de capacitățile cloud-ului, poate analiza și interpreta aceste date suficient de repede (sau poate chiar în timp real), astfel încât rezultatele să fie folosite de companie pentru prognozare, automatizare și eficientizare.

Capacități avansate de analiză statistică
Pentru a păstra pasul cu această creștere exponențială a volumului de date, SQL Server 2016 vine cu noi modele de prelucrare a datelor direct în memorie, care o fac cea mai rapidă soluție de pe piață, îmbunătățind performațele bazei de date de la 30 până la 100 de ori, în funcție de tipul de utilizare. Implementări SQL Server se află pe locurile 1, 2 și 3 în benchmark-urile TPC-H pe încărcare de 10TB rulând pe sisteme Windows Server 2016 – dar SQL Server nu vine doar cu viteză brută: performanța înseamnă și capacitățile avansate de analiză statistică și data-mining prin suportul pentru limbajul de programare R, acum inclus în platformă.

Platformă scalabilă nativ
Integrarea în cloud cu Microsoft Azure face întreaga platformă una scalabilă nativ. Fie că e vorba de copii de siguranță stocate în cloud sau de extinderea prin Azure a capacităților de date ale unei companii, Microsoft Azure aduce avantaje unice în implementarea platformei SQL Server, fie ca soluție de suport sau ca element integrat într-un model de baza de date hibridă local-cloud.
Siguranța datelor este esențială pentru orice companie – mai ales acum, când marea majoritate a sistemelor sunt interconectate. SQL Server a fost declarată cea mai sigură platformă de date 6 ani la rând de Institutul Național de Standarde și Tehnologii al SUA (NIST). SQL Server integrează tehnologii de securitate de ultimă oră – cum ar fi operare complet criptată (Always Encrypted), criptare cu costuri de performanță mici, capacități de conectare verificată moderne (TLS versiunea 1.2) și facilități de control a informației cum ar fi mascarea dinamică a datelor (DDM – Dynamic Data Masking).

Serviciu de vizualizare a datelor, inclus
Serviciul de vizualizare a datelor de la Microsoft – PowerBI – vine inclus în orice licență de SQL Server. Un instrument puternic cu capacități de analiză și vizualizare moderne, PowerBI poate livra o imagine de ansamblu a funcționării unei companii – sau informații customizate în funcție de nevoi - într-un mod vizual și ușor de citit, în timp real sau în rapoarte offline. Vizualizările PowerBI sunt adaptate pentru mobilitate – disponibile atât pe desktop-uri cât și pe dispozitive mobile, inclusiv iOS și Android.

În România, nevoie acută de ”data warehousing”
"Pentru Microsoft, România este o piață în plină extindere când vine vorba de implementări SQL Server. Pe segmentul enterprise, volumul crescut de date accesibile companiilor, din surse tot mai variate, a dus la acutizarea nevoii de data warehousing și analiză complexă de date, ceea ce s-a tradus pentru noi într-o creștere de peste 25% în primele 8 luni ale acestui an fiscal. Această creștere universală a datelor disponibile a dus la amplificarea semnificativă a ritmului de adopție a SQL Server și la companiile mici și mijlocii – unde SQL Server e cea mai folosită platformă de date - în anul caledaristic 2015: 20% față de anul anterior.
Ne așteptăm ca lansarea SQL Server 2016 și încheierea suportului pentru SQL Server 2005 să accelereze acest proces de adopție și să impulsioneze în continuare implementarea pe segmentul IMM-urilor, consolidând astfel poziția curentă a SQL Server ca cea mai folosită bază de date." a declarat Marius Filipaș, Cloud & Server Lead al Microsoft România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel