Microfoane: Carmen Dan, interceptată. ”E un fapt gravisim”. Chirieac, întrebare cheie

Carmen Dan, ministru de Interne și membru în CSAT, susține că a găsit microfoane în locuința sa, microfoane prin care aceasta a fost interceptată.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat incidentul precizând că este un ”lucru gravisim”. Totodată, acesta s-a întrebat dacă mai există alți miniștri importanți din Guvern interceptați.

”Este un fapt gravisim, apropo de Legile justiției care tocmai au fost ucise în Parlamentul României de către partidul aflat la guvernare. 

Existența microfoanelor în casa ministrului de Interne este un fapt gravisim în orice democrație. Nu există explicație pentru așa ceva”, a precizat Bogdan Chirieac.

Analistul a mai spus că se îndoiește că servicii secrete ale partenerilor externi ar putea fi implicate în această interceptare.

”Ministrul de Interne într-un stat european este o persoană la care ajung foarte multe informații. Există miniștri de Interne care au în coordonare serviciile secrete. În multe țări serviciile sunt în subordinea Guvernului nu a președintelui.

Dincolo de poliția politică, din nefericire încă existentă în România, ministrul de Interne cunoaște informații despre rețele de traficanți de droguri, rețele de trafic de persoană. Îmi e teamă că cei care au pus aceste microfoane nu erau interesați de aceste informații ci de alt gen de informații ce țin din nefericire de poliția politică din România.

Este gravisim. Orice se poate. Și la un cetățean simplu nu la un demnitar, microfoanele în casă reprezintă unul dintre cele mai grave atentate la democrație, la drepturile omului, la lucrurile fundamentale pentru care românii au ieșit în stradă în decembrie 1989”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Acesta a mai precizat că existența microfoanelor este nejustificată chiar dacă ar fi vorba de o anchetă a Parchetului, amintind că acest lucru s-ar putea face doar cu aprobarea judecătorului iar în România au fost date zeci de mii de mandate fără să fie niciunul refuzat.

”E nevoie de o ședință urgentă a CSAT și de începerea imediată a unei anchete a Parchetului General în legătură cu acest fapt gravisim”, a concluzionat Bogdan Chirieac. Acesta a mai adăugat că ministrul Carmen Dan poate cere președintelui convocarea CSAT acest lucru fiind unul normal după descoperirea microfoanelor.

Totodată, analistul politic s-a întrebat dacă Carmen Dan ”este singurul ministru de forță monitorizat? Poate este și domnul Fifor de la Apărare că tocmai a semnat pentru rachetele Patriot, pentru transportoarele blindate General Dynamics. Sunt informații ultra-sensibile”.

În ceea ce privește autorul interceptării, Bogdan Chirieac a declarat că trebuie să se facă urgent o anchetă și să se afle dacă e vorba de o forță română sau inamică întrucât aliații ”conform convențiilor internaționale nu au voie” și că e ”exclus” ca aceștia să spioneze un ministru dintr-o țară aliată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel