Mișu Negrițoiu (ASF), acuzații din culise. ”Nu-mi dau demisia”

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, susține că a fost un exercițiu mediatic convocarea sa în comisiile parlamentare. El subliniază că nu a putut face un compromis mai mare pentru piața asigurărilor decât stabilirea tarifului maximal. 

”Convocarea mea în comisiile parlamentare a fost, evident, un exerciţiu mediatic, pentru că audierile anterioare au fost mai mult monolog, nu un dialog. E cam mare diferenţa între ceea ce a fost acolo şi ceea ce am fi putut să discutăm pe baza acestor abordări. Am fost convocat de două comisii, joi, nu de patru comisii, deci procedural nu am fost convocat reglementar. Am trimis o scrisoare în care am cerut să mi se indice în detaliu motivele audierii să pot să mă pregătesc şi am cerut reprogramarea, să pot să mă apăr. La scrisoarea pe care am trimis-o celor două comisii nu am primit niciun răspuns. Calitatea în care am fost convocat şi obiectivul audierii a fost vag. Nu ştiu de niciun raport final, chiar le solicitam să-mi dea şi mie raportul”, a afirmat, marţi, Mişu Negriţoiu.

”Nu am niciun pachet financiar, nu vreau să fac apel la niciun fel de salarii compensatorii şi care nici nu există”

Șeful ASF a precizat că nu-și va da demisia: ”Am zis că nu-mi dau demisia, iar acum ar fi chiar imposibil să-mi dau demisia din moment ce sunt într-o procedură parlamentară”. Mișu Negrițoiu a catalogat discuțiile pe tema pachetului salarial compensatoriu drept derizorii: ”Discuţiile pe tema compensaţiilor mele salariale au ajuns în derizoriu. Am o carieră de 25 de ani, din care 10 ani de funcţionar public. Nu cred că veţi găsi în spate interese pe care le-am urmărit şi nici acum nu urmăresc acest lucru. Am venit aici pentru că am vrut să împărtăşesc din experienţa mea în construcţia instituţională şi cred că am făcut un lucru bun. Mă interesează lucrurile pe care le-am lăsat în spate. Nu m-a interesat niciodată partea financiară sau durata mandatului, ci să fac treabă. Nu am niciun pachet financiar, nu vreau să fac apel la niciun fel de salarii compensatorii şi care nici nu există. Tocmai asta mie îmi arată micimea nivelului la care se poartă discuţia. Nu despre asta vorbim”, potrivit Agerpres.  

”A fost un joc din care unii au câştigat, şi sunt cei mulţi, şi care vor să câştige în continuare, şi cei care au pierdut”

Mișu Negrițoiu spune că are numai de pierdut din poziția în care este: ”Noi nu trăim şi muncim numai să devenim bogaţi, ci să avem o misiune socială şi acest lucru am vrut să-l las în urmă. Cât am pierdut financiar, mi-am asumat riscul de a intra într-un viespar de care multă lume era deranjată. Azi, sunt deranjaţi cei care au vrut şi au făcut un ban uşor într-o piaţă care e rămasă cu mult în urmă. A fost un joc din care unii au câştigat, şi sunt cei mulţi, şi care vor să câştige în continuare, şi cei care au pierdut, cei puţini, care de fapt au capitalizat distorsiunile din piaţă. Eu asta am vrut să fac, să ridic vălul de pe pieţe. Nu am ajuns să fac ca majoritatea oamenilor să simtă beneficiile, pentru că ne aflăm la sfârşitul drumului critic - protecţia consumatorilor”.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-ar putea reuni săptămâna viitoare pentru a lua în discuţie propunerea comisiilor de specialitate cu privire la revocarea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel