Mișu Negrițoiu: 91 de șefi din ASF au dispărut în 2014

Președintele Autorității de Supraveghere Financiare (ASF), Mișu Negrițoiu, a anunțat marți că peste 90 de persoane cu funcții de conducere în cadrul autorității "au dispărut", ca urmare a procesului de restructurare a instituției. 

La sfârșitul anului 2014, ASF va avea 500 de angajați, mai puțin cu 110 față de câți erau în ianuarie, ca urmare a procesului de restructurare a instituției, a declarat Mișu Negrițoiu, șeful ASF, potrivit honews.ro.

Președintele ASF a mai precizat că, în urma modificării organigramei, 91 de șefi din instituție "au dispărut", unii dintre ei concurând pentru o funcție de execuție în cadrul autorității. 

Rudenia din ASF. Peste 50 de angajați erau rude

"Principala realizare în procesul de restructurare instituțională a fost reașezarea noii echipe de conducere. Procesul de reașezare a noii echipe a presupus o reducere substanțială a pozițiilor de conducere - o lună de zile interviuri și desemnări, selectări pe pozițiile de conducere. Ponderea personalului de conducere s-a redus la 14% din total personal față de 26% cât erau înainte. Avem numai 70 de persoane cu funcții de conducere în ASF din care 4 funcții de conducere sunt la Fondul de Garantare. Avem mai puțin cu 91 de persoane de conducere. 91 de șefi din ASF au dispărut", a precizat Mișu Negrițoiu.

Vezi AICI organigrama ASF valabilă de la 1 ianuarie 2015, publicată pe site-ul instituției

Schimbări majore la ASF. Noul șef taie și spânzură

Autoritatea de Supraveghere Financiară a prezentat astăzi bilanțul activității din ultimele 6 luni, precum și direcțiile strategice pentru 2015. În conformitate cu misiunea sa de consolidare a cadrului de funcționare și de supraveghere a piețelor financiare non - bancare, precum și de apărare a intereselor consumatorilor de produse și servicii financiare specifice acestor piețe, acțiunile ASF au vizat cu prioritate, în trimestrul II al acestui an, aspecte care privesc stabilizarea pieței asigurărilor, creșterea și fluidizarea pieței de capital, consolidarea pieței pensiilor private și transformarea instituțională a ASF.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel