Mișcare radicală pentru Regat și Coroană. Cerere de urgență către Parlament

Mișcarea pentru Regat și Coroană susține restaurarea monarhiei constituționale ca unic și decisiv act al finalizării procesului comunismului în România. Asociația se adresează tuturor instituțiilor statului și întregii societăți românești pentru a condamna și a șterge definitiv ororile comunismului instalat la 6 martie 1945 și ale republicii, impuse ilegal și ilegitim, de aceleași forțe staliniste, la 30 decembrie 1947.

Asociația militează pentru Coroana Română și constituționalismul românesc, ca patrimoniu istoric național, eliberat de degradările comuniste, având drept busolă morală pe Majestatea Sa Regele Mihai care, întors din exil, în loc să pretindă repunerea Sa pe Tronul Regatului Român, a participat la reclădirea statului al cărui cetăţean este, demonstrând din nou că, a fi suveranul unui popor, înseamnă a fi în slujba acelui popor. Dimensiunea morală a Regelui Mihai, simbol național al rezistenței, om de stat prin excelență, exemplu absolut de suveran, recunoscut de toate marile cancelarii ale lumii, ca personalitate de talie internaţională, ca "un mare Rege", îndeamnă și obligă întreaga noastră națiune să-și recapete identitatea, valorile și simbolurile statale.

Repunerea Coroanei în stema României

Mișcarea pentru Regat și Coroană cere de urgență Parlamentului să afirme suveranitatea națională prin repunerea Coroanei în stema României. Asociația nu susține nici un candidat la funcția de președinte al țării.

Argument pentru prezent și, mai ales, pentru viitor, Mișcarea pentru Regat și Coroană pledează pentru statul român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de monarhia constituțională, forma de guvernământ care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii. Militând pentru restabilirea adevărului istoric şi moral, ne asumăm, prin cunoaștere și respect, afirmarea valorilor proprii națiunii noastre, pe care Coroana Regală Română le-a slujit cu profund și continuu devotament vreme de 150 de ani. Recursul permanent la morala creștină și la adevăr, veritabil instinct al binelui național, va putea constitui remediul vindecării, al ștergerii consecințelor morale și instituționale ale înstrăinării de sine provocate de deceniile de dictatură comunistă.

Membri fondatori: București: Marilena Rotaru, jurnalist TV, autoarea a 52 de interviuri, documentare și emisiuni consacrate M.S.Regelui Mihai și Familiei Regale a României și a serialului "Memoria exilului românesc". Marius Oprea, istoric și scriitor, șeful Biroului de investigații speciale al Institutului de Combatere a Crimelor Comunismului și Memoriei exilului românesc. Antonie Popescu, avocat. Alba : Radu Urcan, inginer, Cristian Gruița, medic Brașov : Petre Mitrea, medic Horia Țigănuș, artist plastic Bacău : Christian Em. de Hillerin, inginer Dâmbovița : Larisa Alexandrescu, profesoară Ciprian Preduț, analist programator, Gabriel Păun, jurist, Dolj : Ovidiu Bunea, economist, Galați : Ioan Furtună, manager firmă Mehedinți : Emil Raevschi, economist Olt : Ioan Paul Popescu, sociolog, fost deținut politic, senator al PNȚCD condus de Corneliu Coposu Vâlcea : Mihai Moldoveanu, profesor, Alin Pavelescu, medic.

Mișcarea pentru Regat și Coroană, mesaj pentru Regele Mihai:

"Membrii Mișcării pentru Regat și Coroană, profund afectați de suferințele Majestății Sale Regelui Mihai, se roagă neîncetat Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și întregului Sobor Ceresc, pentru izbăvirea de boli și dureri a Regelui Nostru, prea greu și îndelung încercat în exilul de 45 de ani plus un sfert de veac de rănile deschise ale României postdecembriste. Suntem alături de Majestatea Sa Regina Ana, (pentru a cărei sănătate și putere ne rugăm), de A.S.R. Principesa Moștenitoare Margareta a României, custode al Coroanei Române, de celelalte patru fiice, de cei cinci nepoți și de cei doi strănepoți, de tot ce poartă prin sângele Regelui Mihai, sângele Casei Princiare de Hohenzollern Sigmaringen (întemeietoare a dinastiei române), sângele Reginei Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii și al Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

[citeste si]

În aceste grele momente împărtășim tristețea întregii Familii Regale, precum și a tuturor celor care l-au slujit și îl slujesc pe Regele Mihai cu bună credință, iubire și dragoste de adevăr. Dincolo de orice norme și rațiuni administrative, Majestatea Sa rămâne pentru noi de-a pururi Regele, prin exemplul și puterea cu care, în condiții imposibile, de risc maxim, s-a jertfit necondiționat pentru Neam, pentru Țară, și pentru întreaga umanitate. Mișcarea pentru Regat și Coroană"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel