Mișcarea lui Orban. Petcu: S-a asigurat ca acest lucru să se întâmple

Deputatul Toma Petcu, vicepreședinte ALDE, a transmis un punct de vedere după ce PNL a decis să-l susțină pe Ludovic Orban în ceea ce privește plângerea penală pe numele Vioricăi Dăncilă.

"Hotărârea conducerii PNL de azi de a-l susține pe Ludovic Orban în acțiunea sa penală împotriva premierului arată că noua politică a partidului este politica plângerilor penale. PNL s-a afundat ieri și mai mult în ridicol după ce grupul de susținători ai lui Ludovic Orban a oficializat susținerea plângerii penale depuse de președintele partidului împotriva premierului Dăncilă. Teoretic, după această decizie, nu mai vorbim despre o acțiune a cetățeanului Orban, ci de o acțiune a principalului partid de opoziție.

Decizia de azi a fost luată de conducerea PNL la presiunea susținătorilor lui Orban, care nici acum nu conștientizează pericolul pe care îl reprezintă această plângere pentru imaginea României în fața a doi parteneri strategici importanți, Israel și Statele Unite. Prin hotărârea grupului Orban din conducerea PNL s-a oficializat și slugărnicia PNL-ului față de Klaus Iohannis.

Când te refugiezi în plângeri penale, îți recunoști eșecul ca partid de opoziție. E o problemă pe care Orban și cei din jurul său ar trebui să o afle. Când faci plângeri penale adversarilor folosind argumente politice, este clar că îți recunoști înfrângerea și nu mai ai argumente", a spus Toma Petcu.

Cine a participat la ședința PNL

"Însă, decizia de azi putea fi foarte ușor în sens invers, însă Orban s-a asigurat că la ședință nu vor participa decât apropiații lui. S-a luat o decizie în numele PNL-ului fără a participa toți membrii forului de conducere. Decizia de azi a PNL-ului este un pumn în gură pe care Ludovic Orban îl pune contestatarilor săi. Așa înțelege Orban să conducă partidul, într-un stil autoritar, fără a oferi dreptul la opinie membrilor din conducere.

PNL e într-o perioadă critică, partidul nereușind să depășească momentul 2016, iar Orban a eșuat ca lider de partid. Prin toate acțiunile sale, Orban apropie PNL-ul de momentul în care fie dispare de pe scena politică, fie dispare liderul. Însă, ce nu văd Orban și cei din jurul său este că toate aceste inițiative cauzează un mare deranj în PNL. În momentul în care iese prim-vicepreședintele – Ilie Bolojan - și spune că nu vrea să facă plângeri penale, că nu e de acord cu această practică, iese un fost președinte al PNL – Alina Gorghiu – care acuză faptul că nu a avut loc o dezbatere în partid, este evident că PNL-ul este un partid rupt în mai multe grupuri", a mai zis vicepreședintele ALDE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel