Mișcare strategică de amploare. KazMunayGas, colaborare cu o companie-mamut

Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International, invitat la interviurile DC News, a vorbit despre strategia de afaceri cu o companie chineză listată în primele 500 mondial ca venituri.

[citeste si]

"După cum știți, China este pe locul 2 în ceea ce privește PIB-ul și curând va deveni nr. 1, așadar, din punct de vedere al investițiilor internaționale, China, la ora actuală, este pe primul loc în lume. China a investit cca. 200 milioane de dolari în proiecte din 2015, iar anul acesta cifra crește. Investițiile chineze sunt în trend la ora actuală, întrucât unele țări, cum sunt cele vestice, unele companii americane nu sunt atrăgătoare, cu atât mai puțin pe piețele mature din Europa. În prezent, China este foarte interesată de această piață matură, pentru că ei au o altă problemă care ține de piața supraîncălzită, suprasolicitată din China în raport cu piața matură din Europa", a zis vicepreședintele KazMunayGas International.

Plan pentru dezvoltarea afacerii

"Împreună cu investitorii chinezi, am identificat și avem în plan să ne dezvoltăm afacerea, care se va derula în baza unor resurse durabile de țiței provenit din Kazakhstan în regiuni, iar acesta este principalul element al strategiei noastre, pentru că ne dorim să avem aceste fluxuri ca unul din pilaștrii lanțului valoric, prin investițiile chineze ce provin de la diverse companii. La ora actuală, cei mai buni parteneri rămân în sectorul privat, deoarece au și motivația necesară. Investițiile sunt la vârf de scală, au mult capital la dispoziție pentru a-l investi în Europa și avem o bună relație cu ei, întrucât comunicăm bine cu ei la nivel de Guvern, la nivel transfrontalier și la alte nivele de comunicare și ne putem folosi, astfel, de expertiza noastră", a mai spus oficialul.

Colaborare cu cea mai mare companie din Shanghai

"Ca și în cazul României, și în cazul altor State europene, vom colabora și vom construi împreună o companie mai mare pornind de la cea de astăzi, care va fi unul din liderii pieței de profil din Europa. Aceasta este, în câteva cuvinte, strategia și parteneriatul nostru cu investitorii chinezi, iar compania pe care am ales-o este una din cele mai mari, în speță CFC, o companie listată în primele 500 mondial ca venituri, poziție pe care și-au îmbunătățit-o de la 200-300 în timp, e compania nr. 1 în Shanghai, cea mai mare companie din Shanghai. Vă dați seama de mărimea Shanghai-ului, cred că Shanghai e de câteva ori mai mare decât economia României, așadar ne vom folosi cunoștințele acumulate și vom beneficia de investițiile din China pentru a clădi o companie și mai mare, bazându-se pe punctele forte ale companiilor noastre", a adăugat Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International.

Răspunsul integral după minutul 31:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel