Mișcare radicală în PSD. Partidul, după trei momente-cheie, în fața unei provocări uriașe - exclusiv

Sociologul Vasile Dâncu, într-un interviu acordat la DC News Live, a explicat cum vede, în acest moment, Partidul Social Democrat.

"Întregul sistem politic din România este blocat. Este în criză de credibilitate și este în criză de mobilitate socială. Întregul sistem politic nu are portanță electorală; este o lipsă totală de încredere în Parlament, Guvern etc. De asemenea, avem o lipsă de încredere în România. Doar 30% dintre români spun că România este statul care le va asigura pensii, burse copiilor și o continuitate bună a vieții", a zis Vasile Dâncu.

"Cele două mari partide (n.r. PSD și PNL) se află într-un blocaj destul de important: schimbarea leadershipului; este o chestiune de generații. Suntem, într-un fel, în perioada Greciei. După tot felul de experimente politice în interiorul celor mai mari partide de stânga și de dreapta din România, acum o generație a sucombat din două cauze: DNA-ul și biologicul. Este o generație care este trecută deja de 60 de ani".

Nevoia unei mișcări radicale

Sociologul a vorbit și despre perioadele marcante prin care PSD-ul a trecut de-a lungul anilor.

"PSD-ul este într-o schimbare majoră. Este nevoie și de o schimbare de direcție. Să fim serioși, PSD-ul a mers până acum într-o modalitate foarte încâlcită schimbându-și direcția de fiecare dată când a avut o problemă electorală, dar niciodată nu a schimbat direcția serios și fundamental", a punctat profesorul.

[citeste si]

"După bâlbăielile din primul deceniu când a reușit să-și plaseze toți intelectualii împotrivă, cu mineriade și alte forme de neînțelegere a spațiului civil, a urmat o perioadă în care partidul și-a schimbat numele. A venit ultima perioadă. Mă refer la perioada de la Geoană încoace în care USL-ul a diluat aproape în totalitate identitatea de stânga a partidului și l-a transformat, de fapt, într-un partid câștigător cu o putere fantastică. Nici Victor Ponta și nici Crin Antonescu nu au reușit să struneacă forța unui motor atât de puternic. Nu au reușit să conducă o mașinărie politică cu un asemenea motor. Ne-am aflat în trei perioade în care partidul s-a mișcat în direcții pe care membrii PSD-ului nu au înțeles-o. Cred că acum este momentul unei mișcări radicale, un fel de democrație radicală aș spune eu", a mai zis Vasile Dâncu.

Răspunsul lui Vasile Dâncu poate fi urmărit de la minutul 03:00:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel