EXCLUSIV  Daniel Constantin, opoziție distrugătoare. Tăriceanu, mișcare strategică: Rolul lui Ponta

Daniel Constantin a fost până duminică copreședintele ALDE, vicepremier și ministru al Mediului. Din cauza opoziției pe care a făcut-o în partid, lui i s-a retras sprijinul politic, iar la Congresul ALDE din aprilie i s-ar putea cere și vota și excluderea din partid. 

În spațiul public au apărut informații cu privire la o unire de forțe Victor Ponta-Daniel Constantin în vederea unui nou partid de stânga. Acum Daniel Constantin este în ALDE la fel ca Victor Ponta în PSD. Simplu membru. Jurnalistul Val Vîlcu atrage atenția că nu l-ar vedea ”pe Victor Ponta să se asocieze cu un partid minuscul, nu pare logic pentru Victor Ponta, care ar fi trebuit să învețe din eșecul lui Mircea Geoană. În acest context, dacă Victor Ponta îl lasă descoperit pe Daniel Constantin, fostul lider ALDE a pierdut. În plus, celelalte partide nu ar avea de ce să-l primească pe Daniel Constantin, să se asocieze cu o persoană nedorită în partidul în care a fost lider. Dacă Daniel Constantin și-ar fonda un partid ar fi unul minuscul, sub 1%. Nu are popularitate, nu are imaginea politicianului locomotivă, nu ar aduce nicio valoare nici unui partid nou, nici unuia vechi. Mai luăm în considerare că pe scena politică au apărut multe partide mici.”. 

Cu alte cuvinte, Daniel Constantin depinde de Victor Ponta, care pare însă să aibă și alte planuri, de ”agățare” de PSD. Fostul premier și președinte al PSD pare că stă în expectativă până la prima ”căzătură” a lui Liviu Dragnea, momentul în care PSD ar putea rămâne fără conducere.

[citeste si]

Chiar declarația sa de astăzi confirmă ipoteza: ”Am văzut că domnul Dragnea mă tot trimite la alte partide. Eu nu am fost decât în PSD, nu la alte partide, dânsul a mai fost la alte partide”.  

Astfel, indiferent dacă va fi disident în PSD sau independent, Victor Ponta, în ciuda nemulțumirilor la care a primit ”dezlegare” după ce Liviu Dragnea i-a rupt demisia în alb, nu pare să fie gata să pune bazele unui partid mic și nou cu Daniel Constantin. 

În acest condiții, fostul copreședinte ALDE ar putea ieși de pe scena politică la fel ca Valeriu Zgonea și Crin Antonescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel