Mișcare bombă pe scena politică, după alegeri. Nicușor Dan, implicat

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Mai multe partide politice mici, din zona societății civile, printre și care USR-ul lui Nicușor Dan, dar și personalități precum fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu au înființat o platformă politică comună. 

Inițiativa România și fundația Friedrich Naumann au organizat la Predeal, 25-26 iunie 2016, o întâlnire a reprezentanților noilor partide democratice și a candidatilor independenți la alegerile locale din 5 iunie 2016, cu tema "După alegeri. Ce urmează?".

"Decizia comună a participanților a fost crearea unei platforme politice comune care va participa la alegerile parlamentare din 2016. Detaliile tehnice ale construcției (forma legală de colaborare, memorandumul de colaborare, grila de integritate și detaliile programatice) vor fi decise în săptămânile care urmează. Viitoarea construcție este deschisă tuturor românilor și grupurilor civice care cred în lege, integritate, competență, responsabilitate și transparență și doresc să se implice pentru schimbarea în bine a României" se arată în comunicat, potrivit HotNews

Potrivit sursei citate, la eveniment au participat 70 de persoane, membri și invitați ai Inițiativei România, Daniel Kaddik - director de proiecte al Friedrich Naumann pe Europa de Sud-Est, Dan Masca și Partidul Oamenilor Liberi (POL), Andrei Postolache și Pentru Iași, Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), Erwin Albu și Uniunea pentru Codlea (UPC), Vlad Alexandrescu - fost ministru al Culturii, candidații independenti la alegerile locale Tica Darie și Cristian Ghinghes și grupul civic Mișcarea Uniți Realizăm.

În urma negocierilor, va rămâne o mișcare civică independentă care va încuraja implicarea civică și politică a românilor și va facilita colaborarea între ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel