Mișcare BOMBĂ în PSD după excluderea lui Grindeanu. Chirieac, despre greșeala unui gest care costă partidul

După demiterea lui Sorin Grindeanu din PSD, 53 de primari social-democrați din județul Timiș au declarat că vor să plece împreună cu președintele lor de partid.

Întrebat dacă este de părere că PSD va pierde 53 de primari în contextul dat, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Este o problemă. Conform legii, ca primar nu poți renunța la partidul cu care ai fost ales fiindcă practic pierzi mandatul. Însă poți acționa în așa fel, există nenumărate cazuri, ca și când nu ai mai fi primar al PSD. Emblematic în acest sens este primarul de Iași, ales pe lista PSD, dar care practic nu mai face parte din partid. În Timiș este o mișcare, în mod evident, în favoarea lui Sorin Grindeanu - atât la nivel parlamentar, cât și la nivelul aleșilor locali. Nu cred că a fost bine pentru PSD să trimită acea hârtie (n.r. - privind demiterea lui Sorin Grindeanu) în acest moment".

Cât despre o potențială pace între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, Bogdan Chirieac a zis: "Ca să facă pace, ar trebui ca domnul Liviu Dragnea să fie la serviciu, dar dânsul este în vacanță acum. Totuși există o șansă să știți. PSD nu va câștiga nimic dacă va continua cu schismele și cu luptele interne. Situația este mult prea gravă. Mă refer și din punct de vedere al situației drepturilor omului, al stării deplorabile în care se află instituțiile statului, cât și a situației economiei încât să te mai lupți pe un fond interior. Hârtia aceea prin care este demis Sorin Grindeanu, chiar dacă hotărârea fusese luată într-un anumit moment, nu a făcut bine PSD-ului".

"Cred că Sorin Grindeanu nu va pleca din PSD. De altfel, nici măcar Victor Ponta nu cred că va pleca din PSD. Au prea multă experiență politică. (...) Ei știu foarte bine că nu poți pleca din PSD ca să faci nu știu ce partiduleț în speranța că la viitoarele alegeri faci 5%. Nu faci 5%", a mai zis analistul politic la Antena 3.

[citeste si]

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Petru Andea a anunţat, joi, că va coordona, începând din 1 august, activitatea organizaţiei PSD Timiş, după ce la sediul filialei a ajuns o hârtie oficială prin care se anunţă excluderea din partid a fostului premier.

Sorin Grindeanu a spus că PSD a numit în fruntea organizației județene Timiș o conducere bicefală și că nicio decizie luată de actuala conducere a partidului nu îl va face să accepte că formațiunea trebuie să fie coordonată de la Arad.

"În 2016, pentru prima oară, organizația care în 2014 mi-a acordat un vot de încredere, PSD Timiș, a câștigat alegerile! Este un rezultat care nu poate fi contestat de niciunul dintre membrii care au decis excluderea mea din partid și, cel mai important, este un rezultat care a arătat modul în care PSD Timiș a reușit să se apropie de oameni prin implicare și respect. PSD a decis astăzi să pună în fruntea Organizației Timiș a Partidului Social Democrat o conducere bicefală. Nicio decizie, însă, luată de actuala conducere nu mă va determina să accept, ca membru de 21 de ani, că partidul trebuie să fie condus din Arad, una dintre cele mai slabe organizații PSD din țară, lucru confirmat de rezultatele obținute. Mergem înainte!", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel