Metrou către Otopeni. Corina Crețu: Sper că acest proiect se va realiza cât mai curând. Efectele benefice ar fi multiple

Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu

Eurodeputatul Corina Crețu este încrezătoare că linia de metrou M6 din Capitală va fi gata în curând, România beneficiind deja de 517 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiect, co-finanțare pe care a semnat-o în 2019, în calitate de comisar european pemntru politica regională.

"A propos de veștile bune cu care asociez luna februarie: astăzi sunt doi ani de când am aprobat, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, 517 milioane EUR pentru linia de metrou M6 din București. Acești bani au fost acordați României pentru construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și centrul comercial Băneasa - unde urmează să fie amplasată stația Tokyo. Cofinanțarea europeană pe care am semnat-o prevede construcția unei secțiuni de 6 kilometri de metrou pe ruta 1 Mai-Tokyo, pentru ca în final magistrala de metrou să lege Bucureștiul de Aeroportul Otopeni: un total de 14,2 kilometri și 12 stații.

Totodată, proiectul prevede și achiziționarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane, precum și realizarea legăturii cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești).

Nu pot decât să sper că acest proiect se va realiza cât mai curând (cu atât mai mult cu cât finanțarea deja există), pentru că efectele benefice ar fi multiple: am aici în vedere și decongestionarea traficului spre DN1, care leagă Capitala de restul țării.

Numai bine tuturor, weekend plăcut în continuare!", a scris, sâmbătă, Corina Crețu pe Facebook.

A propos de veștile bune cu care asociez luna februarie: astăzi sunt doi ani de când am aprobat, în calitate de Comisar...

Publicată de Corina Creţu pe Sâmbătă, 13 februarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel