Metrou Bucureşti - Otopeni. Viorica Dăncilă, precizări după vizita la Bruxelles

Mihai Ciobanu / 12 iul 2018 / 16:35 Salveaza PDF Comentarii
Metrou
Descriere foto: Metrou

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus că în cursul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles a evidenţiat dorinţa României de a avea un mandat de succes la preşedinţia Consiliului UE. 

La începutul şedinţei de Guvern de joi, premierul a prezentat rezultatele vizitei de lucru pe care a efectuat-o în perioada 9 - 10 iulie, la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cu comisarii europeni pentru politică regională, Corina Creţu, pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, şi pentru buget şi resurse umane, Günther Oettinger. 

"Am evidenţiat dorinţa României de a avea un mandat de succes la preşedinţia Consiliului şi de a contribui constructiv la definirea şi promovarea interesului comun european", a declarat Dăncilă. Totodată, ea a precizat că s-a întâlnit la Bruxelles cu diplomaţii Reprezentanţei permanente a României pe lângă UE, cărora le-a mulţumit pentru eforturile depuse pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii. 

"Am discutat cu (...) domnul Oettinger despre viitorul cadru financiar multianual post-2020 (...) Susţinem atât politicile noi - şi mă refer la politica de apărare, mă refer la tineret, mă refer la inovare, la cercetare - dar, în acelaşi timp, acordăm o importanţă deosebită politicilor tradiţionale - şi mă refer aici la politica agricolă comună şi politica de coeziune", a spus Dăncilă. 

Ea a declarat că a discutat şi despre organizarea la Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie, a unei conferinţe având ca subiect viitorul politicii de coeziune, la care vor fi invitaţi premierii ţărilor care susţin coeziunea, dar şi comisarii Corina Creţu şi Günther Oettinger. Totodată, Dăncilă a spus că a asigurat-o pe Corina Creţu că autorităţile române se concentrează pentru a accelera implementarea proiectelor deja aprobate pentru finanţare pe 2018. 

Situaţia proiectelor cu fonduri europene

"Vrem ca la sfârşitul anului, de la o rată de absorbţie de 19%, cât avem în prezent - faţă de media europeană, care este de 20% - să ajungem la o rată de absorbţie de 25%. Am discutat şi despre stadiul unor proiecte concrete, şi mă refer aici la linia de metrou M6, dar şi la cele trei spitale regionale, şi am convenit, în acelaşi timp, să trimitem proiecte suplimentare, astfel încât să putem să evităm dezangajarea celor 800 de milioane de euro pe Programul Operaţional Regional", a arătat Dăncilă. 

Ea a mai spus că a discutat la Bruxelles şi despre inundaţiile din România şi despre accesarea Fondului de Solidaritate, iar Corina Creţu a dat asigurări că experţii CE vor sprijini ţara noastră în evaluarea pagubelor. 
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26