Metrorex plătește 42 de milioane de euro pentru a schimba instalațiile de control al accesului la metrou

Metrorex a anunțat că vrea să contracteze lucrări de modernizare a instalaţiilor de control al accesului la metrou. Contractul va avea o valoare estimată de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul vizează modernizarea instalaţiilor pe Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera şi Magistrala 3 Dristor 1 - Preciziei, pentru un număr total de 41 de staţii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Soluţia tehnologică propusă pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va funcţiona temporar împreună cu cardul magnetic actual.

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus în funcţiune în anul 1995, când s-a renunţat la plata directă a călătoriei cu monezi şi au fost introduse cartelele magnetice. Completările ulterioare au adăugat sistemului automat de taxare reţeaua de comunicaţii, servere, upgradarea echipamentului de ghişeu din staţii şi automate de vânzare.

Vezi și: Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon va fi gata la sfârșitul anului viitor

"Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, deşi încă funcţional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorită uzurii fizice şi morale, precum şi datorită epuizării capacităţilor de dezvoltare. În aceeaşi măsură, aplicaţiile software de management al tranzacţiilor funcţionează pe reţele de transmise date de tip ATM, care necesită mentenanţă la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricaţie. Tranzacţiile călătoriilor, colectate în sistem, sunt procesate în majoritatea situaţiilor de computere din generaţia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanţa şi procurarea de piese de schimb sunt cel puţin deficitare, dacă nu imposibil de executat în anumite situaţii", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii, potrivit Mediafax.

Achiziţia va fi finanţată cu fonduri europene şi bani de la buget, termenul pentru finalizarea acordului fiind de 260 de zile de la data atribuirii.

Acordul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până la 23 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel