METRO se divizează: Ceconomy va fi noua firmă care se va ocupa de vânzarea produselor electronice

Retailerul german Metro AG se aşteaptă ca divizia sa de produse electronice de larg consum, care va fi redenumită Ceconomy, să conducă la consolidarea în acest sector, după divizarea programata anul viitor, transmite Reuters. 

Directorul general Olaf Koch pregăteşte divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale. 

Ambele companii vor beneficia de un rating recomandat investiţiilor şi vor fi listate la bursă, a estimat Metro. 

Divizia de produse electronice de larg consum a Metro va folosi structura sa financiară solidă pentru a conduce la consolidarea în acest sector, se arată în comunicatul grupului german. 

Divizia va obţine o participaţie de 10% în noua companie care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real, pentru a-şi consolida capitalul şi a finanţa achiziţii, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel