Metoda Bates. Exerciții simple pentru relaxarea ochilor

Fotografie creată de João Jesus, de la Pexels
Fotografie creată de João Jesus, de la Pexels

Sistemul ocular este, de asemenea, format din mușchi și, ca urmare, poate obosi. Într-adevăr, în zilele noastre, mai degrabă decât o simplă coincidență, oboseala ochilor este o afecțiune foarte frecventă din cauza poluării aerului și a timpului petrecut privind ecranele computerelor și alte dispozitive electronice.

Una dintre cauzele scăderii vederii este tocmai stresul excesiv al organelor vizuale care, netratată sau corectată incorect, afectează din ce în ce mai mult abilitățile vizuale, favorizând apariția unor probleme comune precum arsurile și roșeața, dar și a unor patologii reale și pierderea de dioptrii.

Din toate aceste motive, este important să relaxați în mod frecvent ochii obosiți. Pentru a face acest lucru, există câteva exerciții care își iau particularitățile din yoga și pot fi, de asemenea, efectuate zilnic la biroul dvs., luând o pauză de câteva minute pentru a vă dedica, potrivit Vision Future.

 

Cele trei exerciții principale ale metodei Bates pentru relaxarea ochilor

PALMING: În cazul acestui exercițiu, odihna presupune absența luminii: medicul american a recomandat să îți pui mâinile în cupă și să le așezi pe zona ochilor, câte una pentru fiecare ochi, fără a atinge pleoapele, astfel încât să creeze mici zone de întuneric pentru aproximativ un minut.

CLIPIREA: Acest exercițiu presupune clipirea pleoapelor pentru a ajuta ochiul să îmbunătățească mușchii și în același timp să hidrateze globul ocular. Este foarte simplu și se poate face în orice moment și în orice loc: Bates recomandă să clipești foarte repede, să ții ochiul relaxat aproximativ douăzeci de secunde, apoi să te odihnești câteva secunde înainte de a relua. Repetați ciclul de aproximativ zece ori la rând pe zi.

SOLARE: Acest al treilea exercițiu implică utilizarea unei surse de lumină pentru a relaxa ochii. Stând într-o poziție confortabilă, dar verticală, închide ochii și fixează-ți privirea prin pleoape la sursa de lumină; ai grijă să nu provoace disconfort. Apoi începeți să vă întoarceți încet capul dintr-o parte în alta, ținând ochii în spatele pleoapelor fixați pe sursa de lumină. Faceți acest exercițiu timp de trei minute și urmați întotdeauna cu palmare.

Alte exerciții și metode de relaxare a vederii

  • mișcarea ochilor în lateral: un exercițiu care ajută să ne relaxăm puțin vederea este foarte simplu și presupune fixarea privirii într-un punct și apoi, ținând capul nemișcat, deplasarea capului cât mai mult în dreapta și apoi cât mai departe în stânga. Repetând acest exercițiu de mai multe ori, încet, ținând poziția ochiului timp de 5 secunde și respirând profund, vei obține o senzație de relaxare atât în ​​sistemul ocular, cât și în restul corpului.

  • apăsați cu palmele mâinii: după frecarea palmelor, ca să fie calde, aplicați-le ușor pe pleoapele închise și țineți-le așa aproximativ un minut. Repetați cu pauze de câteva secunde, încercând să relaxați și mintea, eliberând-o de gânduri.

  • fixați un punct îndepărtat: uneori facem acest exercițiu natural; constă pur și simplu în a privi fix într-un punct îndepărtat nedefinit și a lăsa ochii să se odihnească în acest fel. Explicația este simplă: în această poziție, mușchii care susțin cristalinul revin în repaus, iar de aici vine senzația de relaxare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel