Tăriceanu pregătește planul B pentru PNL

Declarația lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea avea o însemnătate mult mai mare decât continuarea Uniunii Social Liberale. Fostul premier a acuzat spectacolul "jalnic" făcut de USL, din cauza unor interese politice, a unei crize de orgolii între nume, "fie ei chiar și miniștri". Tăriceanu a făcut un apel către Crin Antonescu pentru a reveni asupra deciziei de marți, când s-a hotărât ruperea USL. În caz contrar, fostul premier îi va cere lui Victor Ponta "susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale". 

În vreme ce jurnalistul Val Vîlcu vede în spatele declarațiilor lui Călin Popescu Tăriceanu o rocadă pentru președinție, analistul Alfred Bulai vede posibilitatea unui plan B.

Rocada Antonescu-Tăriceanu

În urma unei analize a declarației lui Călin Popescu Tăriceanu, jurnalistul Val Vîlcu opinează că fostul premier se poziționează așa cum a făcut-o Crin Antonescu în vremea în care Tăriceanu era premier. Călin Popescu Tăriceanu devine șeful opoziției din PNL, dizidentul liberal care trage PNL după el înapoi în USL.

Prin această poziție, Tăriceanu devine o alternativă la Antonescu în vederea unei candidaturi pentru prezidențiale. Se realizează astfel o rocadă, care ar putea deveni reală după alegerile europarlamentare- dacă ele vor fi un eșec pentru liberali- între Crin Antonescu și Tăriceanu pentru scaunul de la Cotroceni. Din surse politice, Călin Popescu Tăriceanu este deja susținut de un număr considerabil de parlamentari. Astfel, în perspectiva alegerilor prezidențiale, oferta USL ar putea deveni: Călin Popescu Tăriceanu- președinte, Victor Ponta- premier.

Această posibilitate este susținută chiar de fostul premier prin declarația: "Îi voi cere lui Victor Ponta să-și țină toate angajamentele luate în cadrul USL față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și susținerea unui candidat liberal la alegerile prezidențiale".

Planul B în PNL

Analistul Alfred Bulai a declarat, pentru DC News, despre declarația lui Călin Popescu Tăriceanu că în mod cert se poziționează ca un dizident în PNL, care poate pregăti o mișcare politică sau un plan B. Analistul a subliniat: "nu pot să cred altceva decât că este un anumit gen de intenție pentru a se crea o forță politică". În ceea ce privește rocada Antonescu-Tăriceanu, Alfred Bulai a declarat că este "complicat", adăugând că "ține de logica eventuală a pregătirii unui plan doi în raport cu ce se va întâmpla după europarlamentare, pentru că dacă scorul este modest, adică la nivel de PDL, sigur că domnul Antonescu va fi cel mai stingher, dar nu cred că-l vor debarca pentru că trebuie să ai un scor foarte prost ca să-l debarci. Domnul Tăriceanu, sigur, joacă o carte a sa pentru a obține un capital de imagine la un moment oarecare. La sfârșitul acestui an, șansa ca Antonescu să nu mai fie șef la PNL este de 90%: ori va fi un eșec și-l dă jos, ori va fi un succes și pleacă la Cotroceni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel