Meteosensibilitate. Probleme de sănătate cauzate de schimbările meteo

Persoanele meteosensibile au de suferit în această perioadă, cu schimbări meteo bruște. Există însă remedii naturale pentru calmarea durerilor articulare și migrenelor. 

„Variațiile atmosferice ale ultimelor zile: schimbări de temperatură, de presiune atmosferică, furtună, ploi au provocat dureri articulare, cefalee, migrene, greu de suportat și de tratat”, atenționează dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, cu competență în apifito-terapie. 

„După un consult de specialitate, apelați cu încredere la terapii naturale pentru calmarea durerilor și inflamațiilor, numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut”, îndeamnă dr. Ruxandra Constantina. 

Remedii naturale pentru calmarea durerilor articulare

În cazul durerilor articulare însoțite și de inflamație, se pot administra extracte din plante cu efecte antiinflamatoare, decontracturante, sub formă de ceaiuri, capsule, tincturi: gheara diavolului, gheara mâţei, ghimbir, arnică, scoarţă de salcie, de crețușcă, recomandă dr. Ruxandra Constantina. În paralel, se pot folosi și plante cu acţiune depurativă și detoxifiantă - soc, mesteacăn, frasin.
Aceste cure trebuie administrate doar la recomandarea medicului fitoterapeut.
În acelaşi timp, se pot face şi masaje decontracturante cu unguente sau geluri aplicate local (arnică, untul pământului, gheara diavolului) sau uleiuri esenţiale, care pot fi adăugate în uleiul de masaj. Uleiurile volatile se adaugă în apa de baie -ulei de arnică în amestec cu ulei de mentă, cimbru, muşeţel, lavandă, roiniţă sau rozmarin.

Pentru dureri de cap

În cazul durerilor de cap, dr. Ruxandra Constantina spune că se poate utiliza roinița (2-3 căni de infuzie/zi sau tinctură, 1 linguriță de 2-3 ori/zi, diluată în 100 ml apă), în cure de 21-30 de zile. Se mai pot folosi ceaiurile de mentă, salvie, mușețel, măceșe, busuioc, ciuboţica-cucului, coada-şoricelului, sunătoare, măghiran, gingko biloba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel