Messi, salariu fabulos la FC Barcelona

„Este prima dată în istoria fotbalului când un jucător obţine un venit garantat care depăşeşte 100 de milioane de euro pe sezon”, notează Mediapart, conform L’Equipe.

Internaţionalul argentinian Lionel Messi are la FC Barcelona câştiguri cumulate de peste 100 de milioane de euro brut pe an, conform unor documente Football Leaks, publicate de Mediapart.

În iunie 2017, pentru cel mai recent contract al lui Messi, tatăl jucătorului şi clubul s-au înţeles ca argentinianul să aibă un salariu de 400 de milioane de euro pe 4 ani. „Este prima dată în istoria fotbalului când un jucător obţine un venit garantat care depăşeşte 100 de milioane de euro pe sezon”, notează Mediapart, conform L’Equipe.

 
[citeste si]

Evoluţia salariului lui Messi la FC Barcelona

În 2000, când a ajuns la FC Barcelona, la vârsta de numai 13 ani, Messi primea 50.000 de euro pe an. Abia după 4 ani s-a ales cu prima mărire de salariu. Salariul i-a crescut de peste 10 ori, până la 520.000 de euro pe an. În 2005, contractul i s-a modificat de două ori: prima dată a crescut la 1,2 milioane de euro pe an, apoi s-a dublat la 2,4 milioane. Doi ani mai târziu, Messi câştiga 4,8 milioane de euro.

Salariul lui Messi a crescut la 12 milioane de euro pe sezon în 2012, iar în 2014 a semnat cu FC Barcelona un contract pe 4 ani, cu un venit garantat de 22,8 milioane pe an.

Starul FC Barcelona are 30 de trofee câştigate cu cea mai iubită echipă a Spaniei, printre care 8 titluri de campion în La Liga şi 4 în UEFA Champions League.

Clauza lui de reziliere ar fi de 300 de milioane de euro, notează observator.tv.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel