Mesajul președintelui Băsescu, de Ziua Unirii: Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat

basescu
basescu

Cu ocazia sărbătoririi a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, președintele Traian Băsescu a transmis în mesajul adresat românilor, că ceea ce s-a întâmplat la 24 ianuarie 1859 a reprezentant un act de voință politică și de solidaritate națională, iar modelul înaintașilor noștri nu trebuie uitat. 

„Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor, ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni”, se arată în mesajul prezidențial.

„Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională. La mulţi ani, dragi români, de ziua Unirii Principatelor!”, a mai transmis președintele Traian Băsescu.

Șeful statului nu a participat, nici în acest an, la fel ca și în 2012, la manifestările de la Iași, prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel