Klaus Iohannis, mesaj scris în cartea de condoleanțe de la Ambasada Franței: România condamnă...

Elena Badea / 08 ian 2015 / 19:34 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței în memoria celor 12 victime ale atentatului, de ieri, de la sediul publicației de satiră Charlie Hebdo. 

 

"În aceste momente de adâncă durere, doresc să transmit sincere condoleanţe şi întreaga solidaritate a naţiunii române, cetăţenilor Republicii Franceze, afectaţi de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate şi de familiile celor răniţi şi le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist şi rămâne solidară cu înteaga comunitate internaţională, în lupta împotriva acestor acte crude, lipsite de orice raţiune", este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, din cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Franceze în România pentru cei care doresc să își exprime condoleanțele și mesajele de susținere față de familiile victimelor atentatului de la redacția publicației „Charlie Hebdo" și față de poporul francez.

Președintele Iohannis a fost întâmpinat de ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, după care a semnat în Cartea de condoleanţe. Ulterior, șeful statului a intrat în sediul Ambasadei, unde a stat aproximativ zece minute.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, în atacul armat de la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26