Mesajul cheie al lui Blaga. Care va fi strategia după referendum

blaga-ghimpele
blaga-ghimpele

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat ceea ce ar putea fi o strategie cheie după referendumul din 29 iulie. Blaga a lansat un mesaj împăciuitor către liderii USL. Liderul PDL a evitat atacurile la adresa USL-ului şi a celor doi lideri Victor Ponta şi Crin Antonescu. Strategia de comunicare a PDL este să nu clameze vitctoria şi nu îi atribuie pe cei care au stat acasă lui Traian Băsescu.

Vasile Blaga a ţinut să lanseze mesajul cheie încă de la începutul emisiunii de la Realitatea Tv. "Au fost făcute greşeli de comunicare de ambele părţi. Trebuie să avem stabilitate. Nu există câştigători după acest referendum ". Această afirmaţie a lui Vasile Blaga poate fi interpretată ca un mesaj împăciutor pentru USL.

La nivel de strategie politică acest mesaj invită la coabitare. În acelaşi timp ar putea fi şi o capcană pentru USL. Blaga a invitat la conciliere, iar dacă USL îl va ataca pe Traian Băsesc sau PDL, atunci războiul ar putea izbucni cu PDL în postură de victimă.

Liderul PDL a continuat pe aceeaşi linie. El a explicat că PDL este gata să susţină proiectele guvernului Ponta şi a invitat la calm şi coabitare. "Pentru coabitare trebuie să avem câteva teme comune: schimbarea Constituţiei, parcursul nostru euro-atlantic, Schengen", a spus Blaga.

În legătură cu politica adoptată de Traian Băsescu odată cu revenirea la Cotroceni, Blaga a precizat că el crede într-o  schimbare de optică. "Sunt convins că preşedintele Traian Băsescu poate coabita cu guvernul USL. Traian Băsescu nu are competenţa să schimbe un Guvern. Dacă Ponta dă greş, poporul trebuie să-l schimbe. Eu personal nu l-aş sfătui pe Traian Băsescu să ceară demisia lui Victor Ponta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel