Mesaje de Ziua Unirii. Ce transmit Ponta, EBa și Udrea

Screen Shot 2014-01-24 at 10.16.13 AM
Screen Shot 2014-01-24 at 10.16.13 AM

24 ianuarie 1859 este ziua în care Alexandru Ioan Cuza a reuşit să realizeze Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, prin alegerea sa ca domnitor al Moldovei şi al Ţării Româneşti.

Politicienii au transmis mesaje prin intermediul paginii de socializare.

Elena Udrea a scris: "Unirea de la 24 ianuarie 1859 reprezintă dovada faptului că România a avut cândva o elită politică a cărei principală preocupare a fost binele comun şi transformarea în realitate a dezideratelor tuturor românilor. În fiecare an realizez că actuala clasă politică ar trebui să privească "Mica Unire" drept exemplul perfect a ceea ce se poate face atunci când inima şi conştiinţa sunt în locul potrivit. Le doresc şi eu "La mulţi ani!" tuturor românilor şi sper să găsească în interiorul lor puterea de a fi mai uniţi şi mai buni unii cu ceilalţi!".

Victor Ponta a scris: "Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, Guvernul României reafirmă mesajul de unitate și solidaritate pe care românii l-au transmis în urmă cu 155 de ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul național și soarta poporului sunt mai presus de orice ambiții egoiste sau interese particulare. Românii de pretutindeni își afirmă astăzi cu mândrie valorile și originile, celebrându-i pe cei care au pus bazele construcției noastre naționale. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești va rămâne o zi importantă pentru istoria și identitatea poporului român, iar celebrarea ei evoca hotărârea și ambiția unor lideri cu viziune de a uni și mobiliza societatea în jurul unor idealuri și a unor proiecte comune.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să fim conștienți de forța noastră ca popor și să ne regăsim speranța că putem trăi într-o societate mai bună, mai solidară și mai prosperă".

Elena Băsescu a scris: "În urmă cu 155 de ani, la 24 ianuarie, se punea piatra de temelie a României moderne. Unirea Principatelor Române a fost primul pas spre reîntregirea neamului românesc, desăvârșită în 1918. Prin eforturile unor personalități ale acelor vremuri, precum Alexandru Ioan Cuza sau Mihail Kogălniceanu, poporul român și-a luat în mâini propriul destin orientându-se spre un proiect comun: Unirea. Din punct de vedere simbolic, 24 ianuarie 1859 a arătat că, puși în fața unor alegeri importante, românii au lăsat deoparte divergențele și au ales să fie împreună. Astăzi, poate mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la ceea ce a însemnat pentru înaintașii noștri "Mica Unire" și sacrificiile pe care unii dintre ei le-au făcut pentru ca poporul român să se reunească. Este și un moment în care gândurile noastre ar trebui să se îndrepte spre acei români care, datorită unor evenimente istorice nedrepte sau pur și simplu din încercarea de a-și croi un viitor mai bun, se află în afara granițelor României. Această zi le este dedicată și lor, deoarece și ei, ca și noi, păstrează vie în suflet mândria de a fi român. La mulți ani!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel