Mesaj dur pentru Ponta: Când ești murdar, te speli. De obicei

Marian Popescu, profesor la Universitatea București, postase în 29 februarie un material pe blogul personal în care se referă la schimbarea mentalităților în Educație. Ca exemplu, se făceau trimiteri la adresa fostului premier Victor Ponta, legat de teza de doctorat plagiată. Victor Ponta a reacționat pe 1 martie, cu un mesaj postat pe FB, la decizia Universității București care a solicitat Ministerului Educaţiei să dispună anularea ordinului prin care i s-a conferit lui Victor Ponta titlul de doctor. 

Iată materialul care îl pune la punct pe Victor Ponta chiar înainte de postarea virulentă a premierului:

Marian Popescu scrie, pe blogul său, că după "patru ani de albire a negrului, de escamotare a adevărului", UB a înaintat, din nou, solicitarea de retragere a titlului de doctor în Drept al lui Victor Ponta. Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti precizează: "Când ești murdar, te speli. De obicei. Adică: cureți murdăria cu apă, de obicei, și săpun, gel de duș etc. Apoi te ștergi, te usuci, ca să nu pui pe tine lucruri care se vor uda. Simplu, nu?, clar și eficace. Dacă, în loc să înlături murdăria, o întinzi, va rămâne tot murdărie. N-ai făcut nimic. Toată isto/eria noilor reglementări privind studiile doctorale devine tot mai complicată și pentru că există temerea că doctoratele plagiate, dovedite până acum, vor rămâne nesancționate din cauza noilor proceduri greoaie, cu termene care, însumate și admițând că 'mașinăria' merge uns, fac improbabil rezultatul final așteptat". 

Marian Popescu argumentează aducând un al doilea motiv "pentru care e tot mai prezentă neîncrederea în buna credință a inițiatorului, privește CNATDCU. Nu numai că ministerul nu a procedat simetric, prin raport cu Consiliul Național de Etică (care a fost revocat), adică nu l-a revocat, ci, dimpotrivă, l-a menținut cu personalități „celebre" pentru cum au spus lumii academice că negrul este alb. Coroana acestei operațiuni este numirea unui rector în exercițiu la președinția CNATDCU, din care mai făcuse parte în 2012, când demonstra academic cum negrul este alb". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel