Mesaj din PNL: PMP să continue joaca cu Ponta, iar dreapta să se unifice

Forțele politice de dreapta trebuie să se unifice după alegerile pentru PE, pentru a putea câștiga orice tip de alegeri, însă fără partidul președintelui Traian Băsescu, PMP, care își poate "continua jocul cu premierul Victor Ponta și înjurăturile unul la adresa altuia", a susținut, sâmbătă, într-o conferință de presă, preşedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu.

În opinia senatorului liberal Teodor Atanasiu, imediat după alegerile europarlamentare, PNL trebuie să fuzioneze cu PDL, pentru a forma un partid mult mai puternic decât PSD.

"Dreapta politică trebuie reunificată. Nu poţi să laşi stânga cu un singur partid puternic şi dreapta - fărâmiţată. Or, unificarea dreptei nu se face spărgând PD în patru şi după aceea adunându-l înapoi. Aia nu este unificarea dreptei. Unificarea dreptei este unificând PNL cu PDL. Din momentul acela, o să ai şi un partid de dreapta puternic, mult mai puternic decât PSD, cu peste jumătate din primarii României în interiorul acestui partid, un partid care practic la nivel local poate câştiga orice alegere. Dacă ai capacitatea să-ţi desemnezi bine şi candidaţii pentru celelalte alegeri, poţi să ai succes în orice tip de alegere, că e parlamentară, că e prezidenţială", a afirmat Atanasiu, citează Mediafax.

El a adăugat că pentru a câştiga alegerile prezidenţiale trebuie făcută unificarea dreptei imediat după europarlamentare, însă fără PMP.

"Dar unificarea aceasta, repet, PNL cu PDL, nu alte... nu cu partidul domnului Băsescu. Partidul domnului Băsescu să-şi continue joaca cu domnul Ponta şi înjurăturile unul la adresa altuia pentru a se sprijini electoral unul pe altul. Văd că Ponta consideră că câştigă voturi înjurându-l pe Băsescu şi Băsescu câştigă voturi înjurând pe Ponta, ei fiind, de fapt, înţeleşi", a susţinut Atanasiu.

Preşedintele PNL Alba a precizat, ulterior, întrebat dacă unificarea dreptei ar trebui făcută prin absorbția PDL de către PNL, că "Nu o absorbţie, fuziune. Fuziune înseamnă să fim parteneri egali, dar fuziunea dreptei nu se face în afara PNL, fiind singurul partid istoric şi consacrat de dreapta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel