Urmărește emisiunea live


Mercedez-Benz, fabricat în China

Grupul auto chinez BAIC vrea să achiziţioneze o participaţie de până la 5% la producătorul auto german Daimler AG, pentru a-şi asigura investiţia în compania Beijing Benz Automotive, care produce în China vehicule Mercedes-Benz, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

O participaţie de 5% la Daimler este evaluată la aproape trei miliarde de euro, pe baza capitalizării bursiere de 57,6 miliarde de euro a producătorului auto german la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

BAIC a informat anul acesta Daimler în legătură cu intenţia de a cumpăra o participaţie de 4-5% la producătorul maşinilor Mercedes-Benz. BAIC a cerut autorităţilor locale din Beijing să sprijine achiziţia, iar grupul chinez a demarat deja cumpărarea acţiunilor de pe piaţă, susţin sursele.

"Preţul acţiunilor Daimler este în prezent susţinut de un cumpărător care aparent vrea să-şi construiască o participaţie", au adăugat sursele.

Reprezentanţii BAIC şi Daimler nu au comentat informaţia.

Reglementările privind preluările din Germania permit unui cumpărător să achiziţioneze o participaţie de până la 3% fără a informa autorităţile de supervizare.

Încă din 2015, BAIC a indicat că este interesat de achiziţionarea unei participaţii la Daimler şi şi-a extins eforturile după ce Li Shufu, preşedintele producătorului auto rival chinez Zhejiang Geely Holding Group, a cumpărat 9,69% din Daimler, în 2018, devenind cel mai mare acţionar al grupului german. Geely a anunţat că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor venite de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber.

La rândul său, Daimler deţine 30,4% din acţiunile BAIC listate la bursa de la Hong Kong, reprezentând o participaţie totală de 9,55% din partenerul său chinez, conform raportului financiar al BAIC din iunie 2018.

De asemenea, Daimler deţine 49% la Beijing Benz Automotive Co, principala sa societate mixtă cu BAIC, precum şi 3,93% la Beijing Electric Vehicle, o subsidiară a BAIC. În plus, are o societate mixtă cu BYD. 

Daimler a vândut anul trecut 653.000 de maşini în China, cea mai mare piaţă a sa la nivel global.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel