Menghina în care a fost prins Băsescu. De ce îşi doreşte preşedintele suspendarea

basescu_ganditor_54418100
basescu_ganditor_54418100

Liderii USL îl ameninţă pe Traian Băsescu cu suspendarea în cazul în care nu îl va învesti în funcţie pe Puiu Haşotti la Ministerul Culturii. Jocul politic din acest moment se duce pe două fronturi, reprezentarea la Bruxelles şi declaraţia lui Haşotti.  În final toate au acelaşi scop: suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Politologul Andrei Ţăranu ne propune să privim situaţia şi în sens invers. El susţine că jocul lui Băsescu urmăreşte provocarea USL pentru suspendare, iar el să revină în viaţa publică ca lider al PDL.

"Cred că ar trebui să privim situaţia şi altfel. Dacă Băsescu tocmai asta vrea, să fie suspendat? Planul preşedintelui este să fie suspendat, să revină în campanie pentru PDL. Atunci ar putea miza din nou pe cartea victimizării şi ar construi o strategie de comunicare prin care să atace din nou clasa politică. Din partea preşedintelui ne putem aştepta şi la aşa ceva. Gândiţi-vă că această relaţie de coabitare nu îi convine nici lui, pentru că nu mai are practic nicio putere reală", a explicat politologul Andrei Ţăranu.

Traian Băsescu este strâns cu uşa de USL. Dacă cedează în cazul Haşotti şi nu merge la Bruxelles ar lăsa impresia că se teme de suspendare. Dacă va forţa în continuare pe aceleaşi teme, liderii USL vor iniţia procedura de suspendare. Majoritatea din Parlament le permite celor de la USL să îl suspende, iar sondajele ne arată că, în acest moment, preşedintele are şanse destul de mici să câştige referendumul.

"Pentru PDL, suspendarea lui Băsescu şi organizarea de alegeri parlamentare concomitent cu cele prezidenţiale, ar fi o adevărată gură de oxigen. Băsescu ar putea reveni ca locomotivă de partid, iar lupta cu USL ar fi mult mai strânsă", a mai precizat Ţăranu.

"Ţinând cont de aceste lucruri, am solicitat juriştilor din partidele noastre să pregătească pentru luni, la şedinţa săptămânală a USL, un raport fundamentat cu privire la aceste acţiuni grave pe care le considerăm ca încălcand prevederile Constituţiei României. Raportul va trebui să conţină o evaluare respectivelor fapte, precum şi măsura în care acestea pot face obiectul unei acţiuni de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în conformitate cu articolul 95 din Constituţia României. Menţionăm că dacă, în urma analizei juridice şi politice, constatăm că acţiunile incriminate constuie în mod substanţial o atingere gravă adusă ordinii constituţionale, USL nu va ezita să declanşeze procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu, chiar şi în lipsa unei majorităţi în Parlament", susţin liderii USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel