Memorandum semnat de Rafila și ministrul Sănătății din Spania. Ce reprezintă documentul pentru România

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și Carolina Darias San Sebastian, ministrul Sănătății din Spania, au semnat, miercuri, 23 noiembrie, Memorandumul de înțelegere între Ministerele Sănătății din România și Spania.

Documentul, semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Regatului Spaniei, are ca scop dezvoltarea și intensificarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state.

Memorandumul de înțelegere între Ministerele Sănătății din România și Spania prevede schimbul de informații și de bune practici în domeniul sănătății, precum și a modului de administrare al sistemului sanitar.

Cele două state vor coopera în mod concret in domeniul asistentei medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile.

Citește și...

Miniştrii de Externe român şi spaniol au stabilit începerea cât mai curând a negocierilor pentru dubla cetăţenie

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, consultări politice cu omologul spaniol Jose Manuel Albares, context în care şefii celor două diplomaţii au stabilit începerea cât mai curând a negocierilor pentru încheierea Acordului bilateral privind menţinerea dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii româneşti din Spania, respectiv pentru membrii comunităţii spaniole din România.

Bogdan Aurescu a făcut parte din delegaţia oficială, condusă de premierul Nicolae Ciucă, ce a fost prezentă la Castellón de la Plana, la şedinţa comună a Guvernelor României şi Spaniei. Ministrul român de Externe a salutat decizia luată în cadrul şedinţei comune de Guvern, respectiv crearea unui grup de lucru bilateral în vederea identificării unei soluţii privind dubla cetăţenie, care să vină în întâmpinarea dezideratului comunităţii româneşti rezidente de păstrare a cetăţeniei române la momentul solicitării şi respectiv al obţinerii cetăţeniei spaniole, precizează MAE, într-un comunicat.

În acest context, Aurescu a arătat că „deschiderea deosebită obţinută din partea autorităţilor spaniole cu privire la abordarea subiectului dublei cetăţenii confirmă recunoaşterea şi aprecierea contribuţiei esenţiale a comunităţii româneşti la societatea spaniolă”.

În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Afacerilor Externe român a mulţumit omologului spaniol pentru susţinerea constantă în vederea atingerii acestui obiectiv major al României şi a informat cu privire la evoluţiile referitoare la acest parcurs, înregistrate în ultimele luni, fiind reconfirmată susţinerea fermă a Spaniei în acest scop.

Consultările au prilejuit, de asemenea, o discuţie de substanţă între cei doi şefi ai diplomaţiilor cu privire la evoluţiile de securitate cauzate de agresiunea nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, arată MAE.

Ministrul român a prezentat sprijinul substanţial şi multidimensional pe care România îl acordă Ucrainei, precum şi Republicii Moldova, ca unul dintre cele mai afectate state de consecinţele războiului brutal purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precizează Ministerul de Externe. În acest sens, a mulţumit Spaniei pentru participarea la conferinţa ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, pe care a coprezidat-o în urmă cu două zile, pe 21 noiembrie, la Paris, şi care a adus rezultate foarte bune în beneficiul Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel