Membri comisiei de doctorat a lui Ponta: este o copilărie să consideri acea lucrare plagiat!

victor ponta plagiat
victor ponta plagiat

Ion Neagu, profesor universitar doctor şi membru în comisia doctorală care i-a evaluat lucrarea lui Victor Ponta, susţine că nici nu se poate pune problema de plagiat. Neagu a explicat pentru DeCe News că lucrarea din care este acuzat Ponta că a plagiat, are doar 30 de pagini originale, iar din material atât de puţin este foarte greu să obţi un material de 400 de pagini. "Sunt totuşi profesor de foarte mulţi ani, aş fi mirosit imediat dacă era plagiat. Nici vorbă de aşa ceva!", a spus profesorul Ion Neagu.

"Ca să spui că aceea lucrare cu care domnul Ponta şi-a obţinut titlul de doctor este plagiat este o copilărie. Nu se poate afirma aşa ceva. Lucrarea a fost una foarte bună, foarte bine primită, mai ales că era pe o instittuţie nou creată şi era nevoie de un astfel de material. Nici nu se poate pune problema de la plagiat, de la 30 de pagini, cât avea domnul Diaconu, la 400, este foarte greu să ajungi. Domnul Ponta era foarte bine pregătit, cu bibliografie internă şi externă, cu opinii proprii. O lucrare foarte bună", a spus pentru DeCe News, profesorul Ion Neagu.

În perioada respectivă Ion Neagu era şeful catedrei de drept penal din cadrul Facultăţii de Drept şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat. Prin natura calificării sale, lucrarea lui Ponta a fost evaluată personal de profesorul Neagu. Vezi aici CV-ul lui Ion Neagu.

Membri comisiei contestă plagiatul

Raluca Miga-Beşteliu, profesor universitar doctor şi membru al comisiei de doctorat care l-a evaluat pe Victor Ponta susţine că plagiatul în acest caz trebuie exclus din start. Ea a explicat că Ponta şi-a elaborat lucrarea de doctorat în urma activităţii pe care a avut-o la Strasbourg, la Curtea Penală Internaţională. El activa ca procuror din partea României şi a participat activ la elaborarea tratatului, deci, nu ar fi avut pe cine să plagieze.

“Este exclus din start plagiatul pe lucrarea domnului Ponta. El şi-a elaborat lucrarea în perioada 2000-2003 timp în care era procuror din partea României la Curtea Penală Internaţională. El a participat activ la elaborarea statutului după care funcţionează Curtea Penală Internaţională. La momentul respectiv domnul Ponta cunoştea probabil cel mai bine subiectul în România, nu avea ce să plagieze. Aici este vorba de norme, de organizarea Curţii, pe care Ponta le cunoştea foarte bine, nu avea ce să plagieze când multe dintre ele au fost elaborate chiar de el. Eu exclud categoric plagiatul”, a declarat pentru DeCe News Raluca Miga-Beşteliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel